·Tres detinguts es van fer la matinada del dia 24 de març i els altres tres la del dia 25


  1. Un dels detinguts es va adonar de la presència de la policia i va fugir del lloc. El van poder aturar a punt de pujar al metro

Agents de Mossos d'Esquadra de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Martí a Barcelona han detingut aquest cap de setmana passat 6 homes com a presumptes autors de diversos delictes de robatori amb força.

Els agents, que anaven vestits de paisà en vehicles no logotipats feien tasques de prevenció de robatoris amb força a establiments comercials i a domicilis.



En una primera actuació el dia 24, cap a les 01:20 hores van detectar al carrer València un home de 37 anys al qual coneixen per tenir diversos antecedents per delictes de robatoris amb força.

Anava controlant l’entorn i poc després de ser localitzat pels agents, van veure com es trobava amb un altre home. Tots dos van començar a caminar junts pel carrer València en actitud vigilant i mirant cap enrere per observar si algú els anava seguint, fins que en un edifici concret es van aturar i mentre un d’ells controlava l’entorn l’altre forçava el pany de la porta d’accés amb un plàstic fins que va aconseguir obrir-la i va accedir a l’interior de l’edifici d’on va sortir pocs minuts després

Quan abandonaven l’edifici els agents els van aturar i en l’escorcoll els van trobar diverses eines per cometre robatoris amb força així com marcadors de plàstic. En les comprovacions posteriors a l’interior de l’edifici van trobar diversos marcadors en tres pisos diferents.

Els dos homes, de 37 i 42 anys van quedar detinguts com a presumptes autors del delicte de robatori amb força.


Segona detenció unes hores més tard


El mateix dia a les 05:00 hores uns altres agents de paisà van observar com en un edifici del carrer Coll i Vehí un home estava ajupit mirant el pany de la porta d’accés a la finca. En el moment que passava un vehicle pel carrer l’home es va incorporar de cop i va marxar amb celeritat direcció carrer Rogent.

Els agents van avisar una altra patrulla per a que els ajudés a fer un seguiment d’aquesta persona ja que sospitaven que volia fer algun robatori amb força.

Poc després l’home es va adonar de la presència policial i va començar a córrer pels carrers Còrsega i Cartagena fins que finalment va entrar a una parada de metro, moment en el qual els agents també hi van accedir. Quan intentava pujar al metro els agents el van aturar i ell va llençar a les vies del tren un plàstic.

En l’escorcoll li van trobar diversos estris per cometre robatoris amb força i van recuperar el tros de plàstic de les vies.

L’home, de 26 anys d’edat i amb antecedents per fets similars, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.



La matinada de diumenge a dilluns van detenir tres homes més


El dia següent, 25 de març, agents de paisà de seguretat ciutadana de la comissaria de sant Martí, van localitzar cap a la una de la matinada un home conegut pels agents per tenir antecedents de robatoris amb força, pels voltants del carrer Tànger.

Els agents van comprovar com poca estona després aquest home es trobava amb dos homes més a l’alçada del carrer Bolívia i van decidir seguir-los per comprovar si pretenien cometre algun tipus de fet delictiu.

Van comprovar com tots tres anaven controlant l’entorn i com s’anaven separant els uns dels altres per tornar a ajuntar-se uns metres més enllà, fins que a l’avinguda Diagonal els van veure manipular la porta d’accés a un bloc de pisos. Un cop oberta la porta tots tres van accedir a l’interior.

Una estona més tard un d’ells van sortir-ne i va ser interceptat per les patrulles de mossos. Mentre una patrulla es quedava amb ell, l’altra va accedir a l’interior i va trobar els altres dos homes forçant el pany de la porta d’un dels pisos.

Tots tres van ser escorcollats i se’ls va trobar diverses eines per fer robatoris amb força. A més, els agents van comprovar que hi havia 10 pisos més que tenien marcadors a les portes d’accés.

Els tres homes de 25, 33 i 40 anys d’edat respectivament van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força


Els detinguts, tots amb antecedents, van passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.




Consells de seguretat a casa


https://mossos.gencat.cat/ca/consells_de_seguretat/habitatge/consells-de-seguretat-al-domicili/


-No obriu la porta a desconeguts

  1. Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer a l’hora d’anar a dormir
  2. Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi
  3. No deixeu les claus en cap amagatall extern al domicili
  4. Aviseu la policia si veieu plàstics a la porta
  5. Si perdeu les claus canvieu els panys


Si marxeu de vacances


-Demaneu a algú que us reculli la correspondència

  1. No tanqueu les persianes del tot o deixeu algun llum encès o roba a l’estenedor



Davant de qualsevol dubte truqueu al 112






Oficina de Comunicació

Barcelona, 30 de març de 2024