Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern nomena Carme Hortalà nova vocal independent de la Junta de Govern de l'ICF

query_builder   2 abril 2024 12:42

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Carme Hortalà nova vocal independent de la Junta de Govern de l'ICF

·El màxim òrgan de govern de la banca pública de la Generalitat arriba als onze membres i manté la majoria d’independents, tal com preveu la legislació

·Hortalà ocupa des del 2020 la Direcció General de Riscos i Compliment Normatiu del grup GVC Gaesco, on hi treballa des de fa més de 26 anys

El Govern ha donat llum verda al nomenament Carme Hortalà i Vallvé com a vocal independent a la Junta de Govern de l’Institut Català de Finances (ICF), el màxim òrgan col·legiat de govern de la banca pública, equivalent a un consell d’administració. D’acord amb la normativa estatal i europea pel que fa a les entitats de crèdit, l’Executiu n’ha aprovat el nomenament després de rebre l’informe previ favorable de la mateixa Junta de Govern pel que fa a la seva idoneïtat, coneixements i experiència.

El nomenament de Carme Hortalà, seguint els procediments interns de l'entitat que garanteixen la independència dels candidats, és un nou exemple de l'aposta del Govern per potenciar la banca pública de la Generalitat de Catalunya, on l’equilibri entre consellers dominicals, que representen el Govern, i consellers independents garanteix un govern de l’ICF sòlid, professional i ben orientat cap a la missió.

D’aquesta manera, la Junta de Govern de l’ICF, presidida per Josep Maria Aguirre i Font, queda configurada per onze membres amb una majoria d’independents,tal com preveu la legislació que regula les institucions de crèdit públic com l’ICF. Els cinc vocals independents als quals se suma Carme Hortalà i Vallvé són Rafael Abella Martín, Joan B. Casas Onteniente, José Luis Peydró, Xavier Puig Pla i Pilar Soldevila Garcia, mentre que els vocals dominicals són Miquel Puig Raposo, Albert Castellanos Maduell i Núria Cuenca León.

La seva trajectòria

Hortalà és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i formada al Programa de Direcció General de l’IESE Business School de la Universitat de Navarra i a la Wharton Executive Education de la Universitat de Pennsylvania en governança corporativa. La nova consellera independent de l’ICF ocupa des del juny del 2020 la Direcció General de Riscos i Compliment Normatiu del grup financer GVC Gaesco, on treballa des de fa més de 26 anys.

La nova vocal independent també és membre de la Comissió Econòmica del F.C. Barcelona, consellera independent de l’operadora catalana Parlem i vicepresidenta del Consell d’Administració del FOGAIN (Fons General de Garantia d'Inversions), entre d’altres responsabilitats. Hortalà, que va iniciar la seva trajectòria professional el 1993 al Departament Financer de l’Ajuntament de Barcelona, també ha estat CEO i CCO de la companyia d’assessorament financer Ceres Global Advisory entre el 2019 i el 2022.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia