President

Informe IEA

President Aragonès: "L'informe de l'Institut d'Estudis d'Autogovern és una eina que torna a obrir camí"

query_builder   2 abril 2024 13:47

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'informe de l'Institut d'Estudis d'Autogovern és una eina que torna a obrir camí"

  1. El cap de l’Executiu ha rebut aquest matí l’informe de l’IEA per identificar les vies per a la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya
El president rep l'informe de l'IEA. Autor: Arnau Carbonell
El president rep l'informe de l'IEA. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2024/04/02/13/46/f4c1b474-332e-41ea-b8bb-73be32ae3dc5.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":99244}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha rebut aquest matí un informe de l’Institut d’Estudis d’Autogovern sobre les diferents vies jurídiques per a la celebració d’un referèndum d’independència. Un cop conegut el text, que li ha lliurat el president de l’IEA a Palau, Joan Ridao, el cap de l’Executiu ha assegurat que el document “és una eina que torna a obrir camí” i que pot ser “de gran utilitat per afrontar la nova etapa de les negociacions amb l’Estat”.

Aragonès ha celebrat que avui hi ha sobre la taula una nova proposta “concreta, tangible i viable”, que ha de servir “per sumar, per tornar a avançar i per tornar a mirar endavant”. I s’ha mostrat convençut que aquesta proposta “respon al consens sòlid, ampli i transversal de la societat catalana” sobre el fet que la ciutadania pugui votar.

“Som davant d’un conflicte de sobirania, per això la solució passa per una votació sobre la independència de Catalunya. Que la ciutadania triï a través d’un mecanisme acceptat per totes les parts i on tothom, per maduresa democràtica, n’accepti el resultat”, ha destacat.

En aquest sentit, el president ha afirmat que l’informe “té molt recorregut en la nova fase de negociació amb l’Estat” que se centrarà, un cop superada la repressió, “en el fons del conflicte amb l’Estat” i en com fer possible que els catalans i catalanes pugui votar sobre el futur de Catalunya. “No som davant d’un impossible, com no ho eren els indults o la derogació del delicte de sedició, com no ho és l’amnistia. Segurament els millors exemples que,amb perseverança i amb convicció, farem possible un referèndum d’independència a Catalunya”, ha afegit.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia