Palau Robert

PR

Aquest diumenge dia 7, a les 12h del migdia, en el marc del cicle Matins de swing al Palau Robert

El jardí de Palau Robert acull el grup GILI-ROMANÍ HOT JAZZ CATS

query_builder   3 abril 2024 12:02

event_note Nota de premsa

Aquest diumenge dia 7, a les 12h del migdia, en el marc del cicle Matins de swing al Palau Robert

El jardí de Palau Robert acull el grup GILI-ROMANÍ HOT JAZZ CATS

Aquest diumenge al migdia se celebra la primera de les quatre propostes del cicle Matins de swing al Palau Robert, organitzat per la Direcció general de Difusió en aliança amb la promotora de concerts The Project, i en el marc del Voll-DammFestival Jazz Barcelona 2024, amb un concert del grup Gili-Romaní Hot Jazz Cats. L’accés hi és gratuït i lliure fins a completar l’aforament màxim de 300 persones.

El trompetista Ricard Gili, director i líder incombustible de La Locomotora Negra durant 50 anys, i el clarinetista Oriol Romaní, dos dels músics amb més reconeixement al món jazzístic del país, han compartit des de fa anys concerts i jam sessions amb grups com el Jimmy Rena Trio, La Locomotora Negra, els New Orleans Blue Stompers o els Barcelona Swing Serenaders.

En l’argot jazzístic els cats són els col·legues i el hot jazz és aquell jazz càlid que fa moure joves i grans i arriba al cor de tothom. Amb aquest esperit el quintet Gili-Romaní Hot Jazz Cats ofereixen la seva música plena de feeling i de swing, recreant a la seva manera temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 a Nova Orleans, Chicago i Nova York, destacant les magnífiques interpretacions d’en Ricard Gili del gran Louis Armstrong, que no deixen ningú indiferent. Una experiència que segur que quedarà a la retina de l’espectador durant molt de temps. Gili & Romaní, dos grans del swing, ens transportaran als inoblidables clubs d’Harlem com l’Apollo o el Savoy Ballroom per a oferir-nos temes de Louis Armstrong, Duke Ellington, Fats Waller, Kid Ory i Sidney Bechet, entre d’altres.

Completen la formació dels Hot Jazz Cats Federico Mazzanti, piano; Queralt Camps, contrabaix, i Xavi Hinojosa, bateria

El següent concert del cicle serà el diumenge 21 d’abril, amb el grup Swing Engine Dance Quartet; el 5 de maig la proposta vindrà del María Esteban Quintet, i el tancament, el 12 de maig, anirà a càrrec del projecte Afrosideral.


L’activitat musical de Palau Robert d’enguany comptarà també amb dos concerts dedicats a la cantant Núria Feliu, objecte d’una exposició exhaustiva a les sales 1 i 2 de Palau Robert, el dies 14 d’abril i 19 de maig, i amb una nova edició del ja consolidat Clotildefest, el festival de música jove, en català, de franc i al centre mateix de la ciutat de Barcelona, que se celebrarà al llarg del mes de juliol.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia