Empresa i Treball

Beth Magre

El primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic formarà 30 professionals per enfortir el sector i fer front als reptes de futur

query_builder   4 abril 2024 13:09

event_note Nota de premsa

El primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic formarà 30 professionals per enfortir el sector i fer front als reptes de futur

  1. Així ho han anunciat aquest matí els consellers Torrent i Nadal en l’acte de presentació
  2. Aquesta nova titulació coordinada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) serà interuniversitària i també compta amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb la col·laboració estratègica de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC)


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, han presentat aquest matí el primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic coordinat per la Universitat Politècnica de Catalunya i que compta amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb la col·laboració estratègica de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC).

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que “des del Govern hem treballat per posicionar Catalunya en el sector dels semiconductors, per captar-ne inversions, per impulsar-ne l’ecosistema al nostre país i ser-ne un dels pols de referència a Europa”. En aquest sentit, Torrent ha remarcat que “Si Catalunya aspira a ser un hub internacional de semiconductors, ha d’aspirar també a convertir-se en un pol de talent en aquest àmbit”. I ha subratllat que “sense talent, no hi ha indústria de xips”. Per aquest motiu, ha remarcat que “continuarem promovent iniciatives, com aquest màster, que permetin completar l’oferta formativa amb les necessitats de talent que requereix la indústria dels semiconductors i xips de Catalunya, fetes a partir de la col·laboració entre l’administració i el teixit empresarial del país”.

Per la seva part, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha recalcat que amb la posada en marxa del nou màster “estem donant resposta a un missatge específic al Govern per part de les empreses i agents de recerca i innovació implicats a l'Aliança de semiconductors i xips de Catalunya. Aquest màster començarà a treballar el curs vinent, articulat com a projecte interuniversitari en col·laboració entre quatre universitats amb el lideratge de la UPC, demostrant la voluntat i la capacitat del sistema de coneixement del país”. En conseller Nadal també ha destacat l’efecte de retenció i captació de talent científic del nou màster avui presentat.

A l’acte també hi ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, el cap d’Estudis del Màster (ETSETB-UPC), Antonio Rubio, el director general Cisco Spain & Portugal, Andreu Vilamitjana, i el co-fundador & CTO d’IMASENIC, Adrià Bofill. També hi han intervingut els rectors de les quatre universitats implicades al projecte: Joan Guàrdia (UB), Javier Lafuente (UAB), Daniel Crespo (UPC) i Josep Pallarès (URV).

El nou màster es posarà en marxa el proper curs 2024-2025, amb una oferta de 30 places, tindrà 60 crèdits ECTS i s’impartirà en anglès. L’objectiu és donar resposta a la necessitat urgent de formar professionals en el camp dels semiconductors, arran de la recent crisi de xips.

El programa ofereix dues especialitats:

-Enginyeria de Semiconductors on es capacitarà els alumnes per a l’ús de les tecnologies de xips microelectrònics en diferents vessants, com la fabricació en sala blanca, l’encapsulat, la caracterització i anàlisi de fiabilitat, així com la comprensió física dels fenòmens esdevinguts als dispositius semiconductors actuals i emergents.

-Disseny Microelectrònic que té com a objectiu formar en disseny de circuits i sistemes microelectrònics integrats, digitals i analògics en tecnologies avançades.

El màster també oferirà oportunitats de pràctiques professionals a empreses tecnològiques, de cara a completar la formació i impulsar la inserció laboral dels estudiants, i alhora satisfer les demandes de la indústria de la microelectrònica.

La creació del nou màster interuniversitari d’enginyeria de semiconductors i disseny microelectrònic es va anunciar el passat mes de novembre.

6  

Imatges

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la presentació.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la presentació. 4660643

El general manager de Cisco Spain & Portugal, Andreu Vilamitjana.

El general manager de Cisco Spain & Portugal, Andreu Vilamitjana. 3750643

El cofundador i CTO d'Imasenic, Adrià Bofill.

El cofundador i CTO d'Imasenic, Adrià Bofill. 1628613

Conversa entre rectors de les universitats promotores i el secretari d'Empresa i Competitivitat.

Conversa entre rectors de les universitats promotores i el secretari d'Empresa i Competitivitat. 5287790

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, durant la seva intervenció.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, durant la seva intervenció. 6338904

El cap d'estudis del màster en SEMD, Antonio Rubio.

El cap d'estudis del màster en SEMD, Antonio Rubio. 5680810

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia