Agents Rurals

Dues Agents rurals  fan gestions en una inspecció espai natural

2 mil actuacions i 89 denúncies tanquen el balanç dels Agents Rurals d'una Setmana Santa sense problemes destacables

query_builder   4 abril 2024 14:12

event_note Nota de premsa

2 mil actuacions i 89 denúncies tanquen el balanç dels Agents Rurals d'una Setmana Santa sense problemes destacables

En l’operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa els efectius del Cos d’Agents Rurals han realitzat 1.981 actuacions i han interposat 89 denúncies. L’objectiu és garantir la preservació del medi natural i el compliment de la normativa i les lleis que el protegeixen. S’hi han destinat 200 efectius que han centrat els esforços en més de 50 parcs i espais naturals. Tot i l’elevat nombre d’actuacions per afluència de públic, un total de 259, no s’han arribat a produir problemàtiques destacables i en línies generals hi ha hagut respecte per l’entorn dels espais naturals.

De les actuacions efectuades entre els dies 24 de març i 1 d’abril, 1.255 han estat motivades principalment per a la preservació d’espais naturals. En aquest aparat les més nombroses (259) han estat les actuacions de regulació d’afluència de persones usuàries; seguit de la vigilància de l‘espai natural (212); la vigilància de l’activitat d’acampada (154); la regulació de l’estacionament o l’afluència de vehicles (164), i el control de caravanes, autocaravanes i similars (138). El control de la circulació motoritzada ha generat 219 actuacions.

Inspecció espais naturals{"name":"2024/04/04/14/08/f5a6d11b-b907-4f0d-8b3d-afc0872ec6ac.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":192550}


Un altre gran àmbit de treball en aquest dispositiu és la prevenció dels incendis forestals. Aquesta activitat ha sumat un total de 726 actuacions , la majoria de prevenció, donat que s’han produït episodis de pluja que han fet baixar el risc de perill d’incendi. Les actuacions han estat principalment inspeccions en àrees recreatives (108); inspeccions per coure menjar (87); els focs d’esbarjo (65); la inspecció de punts d’aigua (36); verificacions de columnes de fum (36); l’estat de la xarxa bàsica de camins (29), així com la inspecció de les cremes de restes vegetals (21).

De les 89 denúncies interposades en aquests dies a tot el territori, destaquen les 22 per circulació motoritzada en el medi natural; les 11 per a la prevenció d’incendis forestals i 18 més per pesca continental.

La vigilància preventiva per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, la prevenció d’incendis forestals, el control d’activitats d’acampada i el de la circulació motoritzada son les actuacions que s’han dut a terme en el marc d’aquest dispositiu especial de Setmana.

També es posa l’accent en fer compatibles les activitats d’oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, i l’activitat del sector agrícola i ramader.

El dispositiu ha comptat amb el suport d’un helicòpter i les embarcacions de vigilància a la zona del Cap de Creus i Illes Medes i Terres de l’Ebre.

1  

Imatges

Una Agent Rural inspecciona un espai natural

Una Agent Rural inspecciona un espai natural 192550

Acció climàtica
Seguretat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia