Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen un home pel robatori violent d'un taxi a Barcelona

query_builder   6 abril 2024 09:23

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home pel robatori violent d'un taxi a Barcelona

· A principis de març també se’l va detenir per un altre robatori d’un taxi a Barcelona



Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació d’Horta-Guinardó van detenir el passat 27 de març un home, de 35 anys, com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació, un delicte de lesions i un altre de danys.

A primera hora del matí del passat 23 de març dos homes van pujar en un taxi al carrer Capsec de Barcelona. Els suposats clients li van anar canviant el destí final al taxista fins que el van fer aturar prop de la plaça de Manuel Baldrich.

Llavors, un d’ells li va col·locar un ganivet al coll i l’altre el va colpejar mentre li exigien els diners. La víctima, que va patir ferides lleus, els va donar dos telèfons mòbils, els diners que duia a sobre, targetes bancàries i la seva documentació. Tot seguit el van fer baixar i van fugir amb el taxi.

La fugida, però, va durar poc ja que es van accidentar al carrer Capsec. El taxi va quedar molt malmès encastat entre un arbre i el mur d’una església. Els dos ocupants, segons van relatar els testimonis, van sortir del vehicle i van fugir corrents.

Els investigadors van relacionar aquest robatori amb un altre similar comés a principis de març al mateix districte. Concretament, al migdia del 2 de març, un home va demanar el servei a un taxista al carrer Verdum. Poc després l’home va amenaçar al taxista amb un cúter i un tornavís demanant els diners.

El taxista va aturar el vehicle i va aconseguir sortir del taxi sense patir ferides. L’assaltant, però, va passar cap al seient del conductor i va fugir amb el vehicle atropellant un home que circulava amb patinet. Pocs metres més enllà va abandonar el taxi i va fugir corrent amb el telèfon mòbil, la cartera i les claus del taxista.

Quan van arribar les patrulles, un cop assistits la víctima i l’home atropellat amb ferides lleus, van ser alertats pels testimonis que l’assaltant havia entrat en un edifici del carrer Hostalric.

Agents no uniformats de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria d’Horta-Guinardó van muntar una espera al lloc fins que, a les 14:15 hores, va sortir un home la descripció del qual coincidia plenament amb la facilitada per víctima i testimonis. Els mossos el van detenir per robatori amb violència i intimidació i van recuperar els objectes sostrets.

Els agents que es van fer càrrec del darrer fet van veure que el modus operandi d’actuació dels autors en ambdós casos era molt similar i que l’accident del taxi s’havia produït a pocs metres del carrer Hostalric.

La víctima de l'últim robatori va reconèixer la persona, que ja va ser detinguda el dia 2 de març, com un dels assaltants i per això, el dimecres 27 de març els investigadors el van detenir.

Es dona la circumstància que, a banda de l’import de la reparació del vehicle, els fets suposen un greu perjudici econòmic per al taxista al no poder treballar durant els dies que el vehicle va estar al taller per reparar els greus danys soferts.

La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir el segon implicat en els fets.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 7 d’abril de 2024

2  

Imatges

TAXI1

TAXI1 123991

TAXI2

TAXI2 121505

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia