Mossos d'Esquadra

mini

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per dos atracaments amb arma de foc a entitats bancàries de Pallejà i Barcelona

query_builder   7 abril 2024 09:16

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per dos atracaments amb arma de foc a entitats bancàries de Pallejà i Barcelona

· En un dels casos, un d’ells va intimidar la treballadora de l’entitat bancària amb una arma de foc mentre que una segona persona feia tasques de control a l’exterior de l’entitat amb una moto sostreta per assegurar la sortida

·En l’altre fet investigat, els detinguts van deixar la víctima lligada de peus amb brides a l'interior de l'oficina

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments de la DIC van detenir el passat 4 d’abril tres homes com a presumptes autors d’un robatori violent amb intimidació a l’interior d’una entitat bancària a la localitat de Pallejà. Fruit de la investigació, a dos d’ells se’ls va relacionar amb un altre atracament a un banc a Barcelona, el passat 15 de març.

Els fets va passar dijous passat, quan dos dels presumptes autors van arribar en vehicle a l’entitat bancària. El copilot va baixar i va entrar a l’interior de l’entitat bancària i el conductor va marxar de la zona.

Aprofitant que la treballadora obria l’entitat bancària, la va intimidar amb una pistola i la va obligar a desarmar l’alarma i activar els retards de les caixes de seguretat. La dona va introduir erròniament diverses vegades les claus d’accés per a l’obertura de les caixes i aquest fet va provocar el bloqueig del sistema de seguretat.

A l’exterior de l’entitat, un tercer home feia tasques de control, amb una moto sostreta.

El bloqueig de la caixa forta va comportar que el lladre desistís del robatori i sortís de l‘entitat on l’esperava un dels membres del grup en una moto. L’actuació dels agents policials va frustrar la fugida i va permetre la detenció de tots dos. El tercer home relacionat amb els fets estava a l’interior d’un vehicle uns carrers enllà, esperant a la resta per poder fugir tots tres i deixar la moto abandonada. També el van detenir.

Els tres homes d’entre 36 i 60 anys acumulen més de 20 antecedents entre tots, a dos d’ells se’ls imputa també un fet similar ocorregut el passat 15 de març, quan van intentar assaltar una altra entitat bancària a Barcelona.

En aquest cas, els dos homes anaven tapats amb cascs de motocicleta integrals. Van abordar amb un arma de foc al treballador del banc en el moment en que aquest entrava a l'oficina per iniciar la seva jornada laboral. Els atracadors van demanar a l’home l'obertura de les caixes fortes, però en tractar-se d'una oficina bancaria sense diners en efectiu no van aconseguir sostreure res.

Finalment, els atracadors van abandonar el lloc sense aconseguir sostreure el botí, deixant a la víctima lligada de peus amb brides a l'interior de l'oficina fins que aquest es va aconseguir deslligar pel seu propi peu i va alertar a la policia. .

Els arrestats van passar a disposició judicial ahir dissabte.

Oficina de Comunicació

Sabadell, 07 d’abril de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia