Mossos d'Esquadra

Els Mossos d¿Esquadra detenen dos homes a Barcelona especialitzats en robar motocicletes i vendre-les per peces

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes a Barcelona especialitzats en robar motocicletes i vendre-les per peces

query_builder   8 abril 2024 08:00

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes a Barcelona especialitzats en robar motocicletes i vendre-les per peces

· Sostreien les motocicletes a Barcelona i les traslladaven a un traster a Cornellà de Llobregat on les desballestaven

· Venien les peces i accessoris a través d’una aplicació de compra-venda d’on haurien aconseguit més de 160.000 euros

El 19 de març, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir dos homes, de 46 i 51 anys, com a presumptes autors de sis delictes de receptació relacionats amb el robatori de motocicletes.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a finals de l’any passat per una sèrie de robatoris de motocicletes ocorreguts a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El grup Titani, especialitzat en multi-reincidents de la Unitat Regional d’Investigació, en col·laboració amb el Grup de Delinqüència Urbana de l’ABP de Sants-Montjuïc, es van fer càrrec de la investigació.

Totes les motocicletes sostretes eren de dues marques i models concrets, coincidents amb el tipus de clausor, i les robaven en aparcaments públics.

A mitjans de gener, la propietària d’una motocicleta sostreta al mes de novembre al carrer Europa de Barcelona, va veure que es venia una peça de la seva motocicleta en una aplicació de compra-venda d’objectes de segona mà. Per aquest motiu els agents van revisar el perfil d’aquest venedor, que venia gran quantitat de peces de motocicletes, i van quedar amb ell simulant estar interessats amb la compra.

L’11 de gener, com a venedors es van presentar dos homes que els investigadors van identificar, ja que la víctima confirmava que la peça era de la seva motocicleta. En aquell moment només van ser denunciats per receptació, ja que el valor de la peça era inferior als 400 € i es tractava d’un delicte lleu. Però com als dos homes els constaven nombrosos antecedents es va decidir continuar la investigació.

Aquelles dates, agents de la Unitat d’Investigació de Les Corts investigaven els mateixos individus també per la sostracció d’una motocicleta on el propietari hi havia deixat una targeta de crèdit. Aquesta targeta va ser utilitzada per comprar en un supermercat, fet que va ajudar a la identificació de les dues persones.

Durant la investigació liderada pel grup Titani que es va portar a terme, els agents van veure com els investigats transportaven en una furgoneta dos xassís de motocicletes que van llençar en un descampat de Molins de Rei. Posteriorment els mossos van comprovar que corresponien a dues motocicletes sostretes. També van veure com traslladaven una motocicleta sostreta fins un traster en un pàrquing privat del carrer Ernest Lluch de Cornellà de Llobregat. Tot apuntava que era el lloc on manipulaven i guardaven el que robaven.

Els investigadors van confirmar que les persones que en feien ús eren els dos investigats.

En rebre el resultat de l’informe de l’anàlisi complert del perfil de l’aplicació de compra-venda, on hi havia 254 peces i 13 motos a la venda, va resultar que el compte bancari, l’adreça dels enviaments i el telèfon de contacte correspondrien als dos homes investigats.

Tot apuntava a que es dedicaven a desmantellar les motocicletes sostretes i vendre les peces i accessoris per aquest canal. Haurien arribat a vendre material per un valor de 160.000 euros.

Finalment, amb tots els indicis recollits, el dimarts 19 de març es va detenir als dos individus quan eren al traster del Cornellà de Llobregat. Allí els agents hi van localitzar rodes, forquilles i suspensions, tubs d’escapament, cascs, fars, seients, manillars i pantalles. També hi havia tres motocicletes, dues d’elles denunciades com a sostretes.

També van localitzar una eina adaptada per aconseguir forçar els clausors d’aquests models de motos i emportar-se-les sense cridar l’atenció.

Fins al moment se’ls ha pogut relacionar amb sis robatoris de motocicletes, tot i que la investigació continua oberta. No es descarten més imputacions un cop s’hagi pogut determinar la procedència tant del material recuperat com del venut a través de l’aplicació.

Es dona la circumstància que ambdós tenen un ampli historial delictiu, l’un amb una setantena d’antecedents policials i l’altre amb més d’un centenar. L’any passat ja van ser detinguts per altres robatoris de motos a Barcelona.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 22 de març davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia dels de Cornellà de Llobregat.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 8 d’abril de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia