Territori

metro Espanya accessibilitat

En servei la nova passera d'intercanvi entre andanes i nous ascensors de l'L1 de l'intercanviador de Plaça Espanya

query_builder   10 abril 2024 09:00

event_note Nota de premsa

En servei la nova passera d'intercanvi entre andanes i nous ascensors de l'L1 de l'intercanviador de Plaça Espanya

espanya metro L1{"name":"2024/04/10/07/45/5aff2bb5-5cb4-41cc-afb4-06350e16efc9.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":330528}



  1. Queda adaptat a persones amb mobilitat reduïda el recorregut des del nivell de carrer fins a les dues andanes de la línia


  1. Les obres de millora de l’accessibilitat compten amb un pressupost de 13,2 MEUR

El Departament de Territori ha posat en servei la nova passera d’intercanvi entre les andanes de l’L1 de l’intercanviador d’Espanya, que incorpora dos nous ascensors, un cop han finalitzat els treballs de remodelació que s’hi han dut a terme. D’aquesta manera, i gràcies als dos ascensors més per a l’L1 que havien entrat en funcionament amb anterioritat, queda adaptat a persones amb mobilitat reduïda el recorregut des del nivell de carrer fins a les dues andanes (direcció Hospital de Bellvitge i direcció Fondo) d’aquesta línia. Els treballs per a millorar l’accessibilitat en aquest nus de la xarxa de transport públic a Barcelona compten amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER.


Els treballs que s’han executat han consistit en dotar la passera d’intercanvi de nous accessos amb escales fixes i ascensors, així com l’eixamplament de la plataforma que creua superiorment les vies per millorar els fluxos del passatge. Així mateix, s’ha recrescut un tram de cada andana, per a millorar l’accés als combois a les persones amb mobilitat reduïda. En una fase posterior, es recreixeran els trams restants.


L’intercanviador de plaça Espanya, que registra en conjunt més de 24 milions persones usuàries a l’any, està format per dues estacions de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En aquest intercanviador, està adaptada l’estació d’FGC, i l’actuació en marxa consisteix en adaptar les estacions de l’L1 i l’L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.


Les obres estan en fase avançada d’execució; un cop ha entrat en funcionament la nova passera a l’L1, queden per executar la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de 3 ascensors més per a garantir la connexió entre els diversos nivells a l’àmbit de l’L3. Els treballs conclouran a finals d’any.


D’altra banda, també a l’estació de l’L1 de l’intercanviador de Plaça Espanya, el Departament ha licitat les obres per a millorar els sistemes de ventilació i executar millores complementàries, per un import d’1,7 MEUR.


Actualment, estan adaptades 153 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 94% del total.


1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 330528

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 734184

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia