Direcció General de Comunicació

Cooperació

El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2024

query_builder   9 abril 2024 12:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2024

  1. Entre les prioritats del Pla hi ha el desplegament de la política de cooperació al desenvolupament feminista, l’educació global i la lluita contra l’emergència climàtica
  2. El document concreta els compromisos per al segon exercici del Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026

El Govern ha aprovat el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2024. El document recull el conjunt d’actuacions per acomplir amb els compromisos i les fites marcades en relació amb la política pública de cooperació al desenvolupament.

Entre les prioritats del nou Pla hi ha eldesplegament de la política de cooperació al desenvolupament feminista i l’educació global, així com l’impuls d’actuacions per donar resposta als reptes globals, com ara l’emergència climàtica, les migracions i la salut global per aportar-hi solucions des de la cooperació al desenvolupament. En aquest sentit, es preveu reforçar la línia d’acció humanitària, mitjançant l’impuls de nous instruments i la millora de les capacitats de reacció i d’adaptació davant d’emergències humanitàries.

Per tal de transitar cap a una cooperació al desenvolupament feminista i transformadora, l’executiu organitza els dies 10 i 11 d’abril unes jornades internacionals per debatre els eixos de la cooperació al desenvolupament feminista i la seva contribució al procés d’elaboració d’aquesta política pública. Les jornades comptaran amb 25 expertes de 14 països, provinents d’agències de les Nacions Unides, governs socis, agències de cooperació estrangeres, entre d’altres.

Es tracta d’una de les apostes principals del Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026, el document que marca les prioritats estratègiques de la política de cooperació al desenvolupament.

En paral·lel, el Pla també farà avançar de forma decidida en l’àmbit de l’educació global i la defensa dels valors de la pau i els drets humans, que interpel·la especialment els i les joves. I per això es procedirà a aprovar i desplegar una estratègia d’educació global i transformadora.

El pla ha estat elaborat pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i, més concretament, per la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, amb la col·laboració de la resta de departaments de la Generalitat.

El conjunt d’actuacions previstes en aquest pla anual 2024 sumen un pressupost de 83 milions d’euros

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia