1. L’empresa s’ha encarregat de la recreació de l’entorn marítim de Barcelona, San Francisco, Auckland i Isle of Wight, on es desenvolupa el joc, disponible en llengua catalana
  2. La participació de Playable Dreams Studios en aquest projecte ha comptat amb el suport del Govern, a través d’ACCIÓ i l’Agència Catalana de Turisme
  3. L’empresa també s’ha encarregat de la creació del vaixell català, el “Gaudí”, amb el qual es pot competir al videojoc


L’estudi català Playable Dreams Staudios ha participat en el disseny i la creació del primer videojoc oficial de la Louis Vuitton 37a America’s Cup, l’AC Sailing, que s’ha presentat aquest dimarts com a prèvia de la competició que tindrà lloc aquest estiu a Barcelona. El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, ha assistit a l’acte, que ha comptat amb una demostració en directe per part de diversos jugadors en la qual han pogut provar el vaixell ‘Gaudí’. Aquesta embarcació virtual, també desenvolupada per Playable Dreams Studios, ofereix la possibilitat de jugar amb un vaixell català, a banda de les reproduccions dels equips participants a la competició nàutica.

Per a la seva implicació en la creació del videojoc de l’America’s Cup, que ja es troba disponible en llengua catalana, Playable Dreams Studios ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i l’Agència Catalana de Turisme.

A banda del desenvolupament del vaixell ‘Gaudí’, els creadors catalans s’han encarregat de la recreació dels escenaris on es desenvolupa el joc: l’entorn marítim de Barcelona, San Francisco (Estats Units), Auckland (Nova Zelanda) i Isle of Wight (Regne Unit). L’estudi català ha treballat per tal que els jugadors puguin competir virtualment amb el màxim realisme possible reproduint els edificis més emblemàtics i la costa de cadascuna de les ubicacions incloses en el videojoc.

Per Castellanos, “que un projecte internacional d’aquesta magnitud compti amb participació catalana és important per fer visible la consolidació de la indústria dels videojocs com un dels sectors més emergents i amb un futur prometedor a la nostra economia”. Alhora, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ ha remarcat “la importància que el videojoc de l’America’s Cup inclogui la llengua catalana per reforçar el paper del català en aquesta indústria”.

El soci fundador i director creatiu de Playable Dreams Studios, Cristian Astudillo, ha assegurat que la participació en aquest projecte “ha estat una experiència molt positiva en tots els sentits”. Segons el responsable de l’empresa, “per un estudi petit que tot just comença, poder formar part d’un projecte de renom mundial és un impuls molt important que ens ajudarà a créixer”. Alhora, ha afegit, “és un orgull representar l’ecosistema català de videojocs en una producció d’impacte global i fer visible així tot el seu potencial”.

Playable Dreams Studios, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, es va fundar l’any 2019 i treballa en el segment de videojocs per a consoles i ordinador, amb una orientació centrada a generar experiències innovadores per als jugadors. Actualment l’empresa es troba desenvolupant els seus dos primers projectes en solitari i compta amb un equip de cinc persones amb experiència prèvia en produccions reconegudes com Assassin’s Creed, els videojocs de Harry Potter o diverses produccions per a la factoria Disney.

Una competició virtual en paral·lel a la 37a America’s Cup

El nou videojoc, AC Sailing, representa l’entrada en el món dels e-sports d’una competició històrica com l’America’s Cup. El videojoc s’ha basat en el simulador que utilitzen els equips participants a la competició per als seus entrenaments i desenvolupament de novetats tècniques per a les embarcacions.

Disponible en descàrrega gratuïta per a PC a Epic Store i Steam, el videojoc ofereix una competició virtual oberta a tothom que acabarà en una fase final per als millors jugadors que tindrà lloc a Barcelona durant el mes de setembre.

El CEO de l’America’s Cup, Grant Dalton, ha destacat que “la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ ha aprofitat les oportunitats tecnològiques que ofereix la competició i ha estat un soci imprescindible per al desenvolupament del joc AC Sailing”.

Un sector amb cada cop més ‘jugadors’ a Catalunya

La indústria dels videojocs és un dels sectors més emergents de l’economia catalana, amb un creixement molt destacat els darrers anys. Segons l’última anàlisi realitzada pel Govern a l’informe ‘El sector dels videojocs a Catalunya’, es tracta d’un sector altament innovador que reuneix més de 200 empreses, un volum de negoci superior als 550 milions d’euros i gairebé 4.000 treballadors. De fet, és un dels sectors més destacats pel que fa a la inversió estrangera. Concretament, l’11% dels 112 projectes d’inversió estrangera captats pel Govern a través d’ACCIÓ l’any 2023 corresponen a l’àmbit dels videojocs.




Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________


Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

Facebook: Empresa | Treball | CCAM

Linkedin: Empresa | Treball

Youtube: Empresa | Treball