1. El delegat Joan Borràs i Alborch ha presidit el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona
  2. Els àmbits de l’habitatge i l’abordatge de violències masclistes han estat els temes principals de la reunió

Aquest dimarts, 9 d’abril, s’ha reunit el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona. El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, ha presidit la reunió, que ha comptat amb els directors dels serveis territorials a la vegueria. Durant la trobada s’han abordat els programes d’ajuts i promoció de l’habitatge i l’atenció a les violències masclistes.

Violència masclista

Per una banda, el director dels serveis territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes, Salva Romero i Garcia, ha explicat en què consisteix el desplegament territorial del circuit d’abordatge de les violències masclistes. El Departament promou aquests circuitsper tal d'establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d’un model d’intervenció integral.

Alguns dels objectius d’aquest desplegament són la implicació activa detotes les institucions, organismes i agents socials del territori rellevants per a l’abordatge actiu de la violència masclista, així com a implementació d’un model que faciliti l’emergència de diversos itineraris d’intervenció adaptats a les necessitats de cada dona i a les especificitats de cada professional i de cada territori.

Habitatge

Per una altra banda, la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau Fontanals, ha repassat els ajuts i els serveis disponibles en l’àmbit de l’accés a l’habitatge, la promoció de noves construccions i de rehabilitació d’habitatges existents. També ha incidit en el conveni d’inspecció d’edificis amb risc per a les persones que es va signar el passat mes de març.

Tot seguit, el director de serveis territorials del Departament de Territori, Emili Mató Palós, ha detallat les línies d’actuació de l’INCASÒL en referència a l’habitatge a través de la promoció directa, la promoció delegada i l’adquisició.

El delegat Joan Borràs ha tancat la reunió fent un repàs de l’activitat de la Delegació Territorial del Govern a Barcelona durant l’últim mes. Borràs ha destacat les xerrades informatives sobre la proposta de Renda Bàsica Universal fetes a Mataró i Barcelona, així com la participació en la posada en marxa de la campanya d’adhesions a la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia per a Catalunya durant l’any 2025. A més a més, el delegat ha anunciat que aquest mes se celebrarà l’última sessió de la Comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua a la vegueria de Barcelona.

2  

Imatges

Consell de Direcció de l¿Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, el 9 d¿abril de 2024

Consell de Direcció de l¿Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, el 9 d¿abril de 2024 2038310

Consell de Direcció de l¿Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, el 9 d¿abril de 2024

Consell de Direcció de l¿Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona, el 9 d¿abril de 2024 1570692