Acció Exterior i Unió Europea

cos accio exterior

Serret: "El cos d'acció exterior és una necessitat de país i mantenim el compromís perquè pugui tirar endavant"

query_builder   9 abril 2024 20:52

event_note Nota de premsa

Serret: "El cos d'acció exterior és una necessitat de país i mantenim el compromís perquè pugui tirar endavant"

  1. La consellera ha reivindicat que l’executiu actual ha posat “els fonaments” de la llei del cos d’acció exterior i que ha treballat des del consens per fer-la realitat
  2. La jornada ha comptat amb ponents de l’Oficina de Selecció de Personal Europea (EPSO) i de l’Acadèmia de Diplomàcia del Govern de Flandes que han compartit les seves experiències en aquest àmbit

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha reivindicat durant la jornada Gestió del talent en l’àmbit de l’acció exterior i de les relacions amb la Unió Europea organitzada pel departament d’Acció Exterior i Unió Europea, conjuntament amb el DIPLOCAT, i amb el suport de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), la creació d’un cos de funcionaris especialitzats en acció exterior i Unió Europea com “una oportunitat per retenir el talent existent i de poder captar-ne de fora de l’administració”. “És una necessitat de país”, ha dit.

Segons Serret, el Govern ha treballat des del principi perquè la llei del cos sigui una realitat i avui dia “manté intacte el seu compromís”, malgrat que la tramitació hagi quedat aturada per la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya.

Serret ha fet valdre la tasca del Govern en aquesta matèria i ha remarcat que la proposta compta amb un ampli suport dins del sector i per part dels agents implicats. “Hem fet la feina, hem posat els fonaments per fer que aquesta llei del cos sigui una realitat. Ho hem fet des del consens i la complicitat de representants sindicals i col·legis professionals. I també amb els grups parlamentaris”.

La jornada sobre diferents models de gestió del talent en acció exterior, que s’ha fet a la seu de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, ha comptat amb les ponències del cap d’unitat de Relacions Internacionals de l’Oficina de Selecció de Personal Europea (EPSO), Louis Loureiro de Amorim, i el director de l’Acadèmia de Diplomàcia del Govern de Flandes, Koen Jongbloet. Tots dos han reflexionat sobre la gestió pública del talent i han compartit experiències i bones pràctiques en la selecció de funcionaris especialitzats en relacions internacionals.

La consellera ha recordat que l’acció exterior “és una prioritat irrenunciable” per al Govern de Catalunya i que el país necessita personal especialitzat per poder portar-la a la pràctica de forma “rigorosa i ambiciosa”. “Cal reforçar la projecció i la influència de Catalunya a l’exterior i facilitar la promoció dels interessos i les polítiques de la Generalitat”, ha dit la consellera.

La jornada ha comptat amb la benvinguda de la secretària general del Diplocat, Laura Foraster i Lloret, i una introducció per part del director de l’EAPC, Ismael Peña-López.

La creació del cos d’acció exterior i Unió Europea

El passat mes d’octubre, el Govern va fer un primer pas amb la creació del cos de personal especialitzat en relacions internacionals amb l’aprovació de l’avantprojecte de llei de creació del cos d’acció exterior i UE, en desplegament de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest cos d’acció exterior i UE és professionalitzar encara més l’acció exterior de la Generalitat, reforçant-ne la visió transversal i cohesionada, ja que el personal del cos està previst que sigui present a tots els departaments del Govern. Tot plegat ha d’assegurar un major retorn de les polítiques públiques del Govern al país i a la ciutadania, assolint una major internacionalització de Catalunya.



3  

Imatges

La consellera Serret, en la cloenda de la jornada.

La consellera Serret, en la cloenda de la jornada. 468779

La consellera Serret, durant la seva intervenció.

La consellera Serret, durant la seva intervenció. 446978

El director de l¿Acadèmia de Diplomàcia del Govern de Flandes, Koen Jongbloet.

El director de l¿Acadèmia de Diplomàcia del Govern de Flandes, Koen Jongbloet. 503452

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia