Mossos d'Esquadra

cme

El dispositiu Límit de seguretat ciutadana als barris de la Mina, Besòs i la Pau es reforça amb més controls per a detectar armes i drogues

query_builder   13 abril 2024 09:48

event_note Nota de premsa

El dispositiu Límit de seguretat ciutadana als barris de la Mina, Besòs i la Pau es reforça amb més controls per a detectar armes i drogues

· Arran dels darrers incidents que s’han registrat en aquesta zona, alguns dels quals amb armes de foc, el dispositiu ha incrementat la presència d’efectius en aquesta zona limítrof entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs

· Dissenyat per a garantir i mantenir la seguretat ciutadana en aquests barris, compta amb la participació de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, l’Àrea de la Brigada Mòbil, les Unitats de Seguretat Ciutadana i les Policies Locals


Les comissaries de Sant Adrià de Besòs (RPMN) i de Sant Martí (RPMB) intensifiquen el dispositiu Límit, un dispositiu policial de seguretat ciutadana i manteniment de l’ordre públic que té per objectiu abordar conjuntament les problemàtiques delinqüencials que es donen als barris de la Mina, Besòs i la Pau, a Sant Adrià de Besòs i Barcelona. Aquests barris limítrofs comparteixen unes mateixes característiques que de vegades fan aflorar conflictes de convivència i situacions d’inseguretat ciutadana.

A principis d’aquest mes d’abril, es van registrar diversos incidents en aquests entorns, alguns dels quals amb ús d’armes de foc. Per aquest motiu el cos de Mossos d’Esquadra ha reforçat i potenciat el dispositiu Límit per abordar conjuntament des de les Regions Policials Metropolitana Nord i Barcelona aquestes problemàtiques delinqüencials, per reforçar els controls de seguretat i les identificacions de vehicles i persones i detectar armes de foc, armes blanques i drogues.

Amb l’objectiu de vetllar pel manteniment de la seguretat ciutadana i l’ordre públic, els Mossos d’Esquadra despleguen des de fa una setmana un ampli operatiu format per agents de la Brigada Mòbil, l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la RPMN i dotacions de Seguretat Ciutadana, en permanent coordinació amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Sant Adrià de Besòs.

Un dispositiu flexible que gradua la intensitat a cada moment

El dispositiu Límit és un dispositiu flexible que gradua la seva intensitat a la situació temporal de cada moment. Les accions relacionades amb el manteniment de la seguretat ciutadana i ordre públic, es realitzen de manera coordinada amb efectius de la Comissaria de Districte de Sant Adrià i la comissaria de Sant Martí de Barcelona, incloent-hi la Policia Local de Sant Adrià i la de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que potencien els patrullatges pels punts considerats d’interès policial. Els efectius d’ordre públic treballen per identificar persones en recerca, armes o substàncies estupefaents, a través de controls d’entrada i sortida als barris afectats, així com també en determinats llocs d’interès dintre dels barris.

Aquest dispositiu s’efectua mitjançant patrullatge dinàmic, combinat amb punts estàtics a les entrades i sortides dels barris, així com també en diverses places afectades. Les principals accions que s’estan realitzant són la detecció i identificació de vehicles i persones d’interès, escorcolls per a localitzar armes i drogues i també per a donar resposta als incidents de seguretat ciutadana. Tot i que la principal finalitat del dispositiu és la reacció davant d’aquests fets delictius i la seguretat a l’espai públic, també es realitzen tasques de prevenció per part de les Oficines de Relacions amb la Comunitat i les patrulles de proximitat de les comissaries de Sant Adrià de Besòs i Sant Martí.

El dispositiu Límit permet incrementar el coneixement policial sobre la zona i per tant treballar amb intel·ligència policial ja que de l’anàlisi d’informació recollida a partir de les identificacions, patrullatges i controls de seguretat ciutadana es realitzen els dispositius, es distribueix la força policial i es dona resposta ràpida davant de possibles incidents crítics.

Dos detinguts relacionats amb incidents crítics a la zona

Un dels incidents amb ús d’arma de foc que va tenir lloc a la zona va succeir el passat 1 d’abril. Un home va disparar amb una pistola i va ferir una dona que es trobava dins d’un bar del carrer Mart de Sant Adrià de Besòs. La DIC va obrir una investigació per tal d’esclarir els fets que va culminar amb la detenció dels presumpte autor el 10 d’abril. En aquest mateix dispositiu es va detenir un segon home, no relacionat amb aquest tiroteig, per un requeriment judicial pendent ja que li constava una condemna ferma de 13 anys de presó en relació amb quatre homicidis en grau de temptativa i tinença il·lícita d’armes.

La pressió policial a la zona es mantindrà durant les pròximes setmanes per tal d’evitar incidència i mantenir la seguretat i la convivència en aquest barris.


Oficina de Comunicació

Granollers, 13 d’abril de 2024

Policia
Seguretat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia