Mossos d'Esquadra

mossos

Els Mossos detenen a Barcelona un home que feia furts a domicilis de gent gran fent-se passar per operari d'una companyia elèctrica

query_builder   16 abril 2024 09:56

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen a Barcelona un home que feia furts a domicilis de gent gran fent-se passar per operari d'una companyia elèctrica

. Les seves víctimes eren dones d’edat avançada a les quals enganyava fent-se passar per revisor

. Va cometre quatre fets similars entre els mesos de març i abril a diversos domicilis del districte de Sant Marti

. Es va establir un dispositiu policial per localitzar-lo, el qual va donar com a resultat la detenció de l’autor in fraganti

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí van detenir l’11 d’abril un home de 62 anys com a presumpte autor de diversos delictes de furt i violació de domicili.

Les víctimes sempre eren persones d’edat avançada i el modus operandi de l’autor era sempre el mateix: simulava ser operari de la companyia subministradora de la llum i manifestava a les seves víctimes que hi havia alguna mena d’incidència o avaria i que ell era allà per arreglar-la.

Aprofitava per accedir al bloc de pisos el moment en que alguna de les seves víctimes hi entrava. Si li demanaven qui era i que estava fent, responia que era de la companyia de la llum i que havia de fer comprovacions al comptadors.

En altres ocasions trucava als timbres de la porteria fins que algú li donava accés i posteriorment trucava a la porta del domicili de les seves víctimes.

Quan la víctima acabava obrint insistia en que havia de fer comprovacions a l’interior de l’habitatge. Si no li permetien l’accés hi accedia igualment i s’hi quedava contra la voluntat de les víctimes i els demanava que obrissin les llums de diferents habitacions, moment que aprofitava per sostreure els objectes de valor o diners que trobés. Quan ja els tenia marxava del lloc sense avís i sense haver reparat la suposada incidència.

Les investigacions es van iniciar en rebre les denúncies de les persones afectades moment en el que es va poder determinar que una mateixa persona era l’autor dels diferents furts en domicilis del districte de Sant Martí.

Fruit de les investigacions, els agents van establir qui podia ser l’autor d’aquests fets delictius. Per tal de localitzar-lo van iniciar durant diversos dies un dispositiu policial per la zona on s’havien fet els furts.

Com a resultat d’aquests dispositius, el dia 11 d’abril sobre les 08:45 hores el van localitzar i el van començar a seguir. Poc després, cap a les 09:45 hores el van veure entrar en una finca del carrer Rogent, aprofitant que aquesta estava oberta, d’on va sortir una estona més tard.

Mentre un agents localitzaven a la persona que vivia en aquest domicili i que podia ser la següent víctima, uns altres agents van aturar l’autor. La senyora del domicili del carrer Rogent va manifestar que l’home que havien aturat els agents havia anat al seu domicili fent-se passar per operari de la companyia elèctrica i que li havia sostret un telèfon mòbil i diners.

Els agents van detenir l’home de 62 anys i amb nombrosos antecedents per fets similars com a presumpte autor de tres delictes de furt i dos delictes de violació de domicili.

El detingut va passar a disposició judicial el dia 13 d’abril.

Des del cos de Mossos d’Esquadra recordem que la companyia distribuïdora oficial avisa sempre amb una carta del dia de la revisió. 

Si algú es presenta a casa per oferir-vos algun servei d’aquest tipus truqueu a la companyia, per verificar si la visita és oficial, i demaneu veure l’acreditació.

En cap cas no permeteu el pas al vostre domicili a persones desconegudes, especialment si no heu concertat la cita amb l’empresa.

Si desconfieu, contacteu amb el 112.

Durant la inspecció, no doneu ni ensenyeu cap rebut ni dada bancària i no pagueu cap import en efectiu, el cost de la revisió es carregarà al rebut mensual.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 16 d’abril de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia