Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   14 desembre 2010 14:00

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern destina més de 4,3 milions d’eruos al Pla d’Activitat Física, Esport i Salut en els propers 2 anys
 
El Govern en funcions ha acordat prorrogar el “Pla d’Activitat Física, Esport i Salut” (PAFES) fins el 31 de desembre de 2012, i destinar-hi 4,3 milions d’euros. Es tracta d’un programa de promoció de la salut des de l’atenció primària mitjançant el consell i la prescripció d’activitat física per millorar la qualitat de vida de la població i prevenir l’aparició de determinades malalties cròniques. Un total de 220 àrees bàsiques de salut de 172 municipis catalans participen actualment en el Pla.
 
El Govern destinarà els 4,3 milions d’euros a la contractació de serveis de les unitats i metges de medicina de l’esport i a les despeses lligades a l’estructura de suport a la coordinació del programa.
 
El programa lluita contra el sedentarisme, que el Govern vol situar per sota del 16%, s’adreça especialment a la població adulta, sedentària i amb factors de risc cardiovascular. Actualment, el 40% de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa.
 
 
Nous acords de col·laboració amb organismes internacionals i amb Nicaragua i Colòmbia
 
El Govern en funcions ha aprovat avui signar nous acords internacionals a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD ). Un d’ells és un conveni de col·laboració amb l’Agència de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (UN-Habitat), organisme que s’encarrega de garantir l’accés a un habitatge i un entorn digne a milions de persones que viuen en situació de provisionalitat o bé tenen un sostre precari. L’ajut destinat és de 100.000 euros per al subministrament d’aigua potable i de sistemes de sanejament.
 
Un altre dels acords que s’han subscrit avui és el de continuar la col·laboració amb el Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona (UNIFEM) amb una aportació de 250.000 euros. Des de fa 4 anys,  l’ACCD té un conveni amb l’Instituto Nacional de las Mujeres d’Uruguai per donar suport al disseny i implementació de polítiques públiques de gènere en aquest país, inèdites fins el 2003.
 
D’altra banda, s’ha aprovat una addenda per tirar endavant la segona fase del programa “Territoris de la Llacuna d’Apoyo Lideren l’Ordenament i la Cogestió” (TLALOC) amb una aportació de 247.339 euros. Apoyo és un llac natural ubicat dins d’un cràter volcànic i és dels pocs llocs verges actualment existents en el país. Els municipis veïns del voltant es van associar per gestionar-lo correctament i per promoure un turisme sostenible a l’indret.
 
També s’ha aprovat un ajut de 200.000 euros per a la segona addenda de l’acord de col·laboració amb la Governació del Departament colombià de Nariño per implementar la segona fase del projecte “Estratègia d’enfortiment del procés participatiu de governabilitat democràtica i construcció social de pau a través de l’apoderament de les i els joves de Nariño”.
 
El Govern declara d’interès nacional dos monuments i una festa
 
El Govern en funcions ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, el monestir de Sant Pere de la Portella, a la Quar (Berguedà), i l’Edifici del Vapor de la Fàbrica Burés, a Anglès (La Selva). També ha acordat reclassificar com a festa patrimonial d’interès nacional les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, que l’any 1991 van ser declarades festa tradicional d’interès nacional. La reclassificació de la festa ha estat inscrita en el catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.
 
El Govern considera necessari definir un entorn de protecció al voltant dels dos monuments declarats d’interès nacional per tal de garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles. També ha acordat delimitar l’entorn de protecció d’ambdós monuments.
 
El Govern aprova el Decret del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya
  
El Govern ha aprovat el Decret que regula el Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), amb l’objectiu d’avançar en la concepció integral i integrada del sistema sanitari a Catalunya, que és un dels principis informadors establerts en la Llei d’ordenació sanitària de Catalunya.
 
El Decret conté una transformació de la regulació del sistema actual, basat en el caràcter monogràfic de les xarxes assistencials (hospitalària, sociosanitària, de salut mental i d’atenció primària), de manera que inclogui totes les xarxes pel tipus de serveis que presten.
 
El nou SISCAT queda configurat per la xarxa de centres d’internament, que inclou la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública, la xarxa de centres i serveis sanitaris d’àmbit comunitari i la xarxa de serveis de transport sanitari. Aquest sistema es completa amb la previsió d’un Catàleg de potencials proveïdors que integra altres proveïdors de serveis sanitaris no integrats en les xarxes anteriors i que suposa una novetat sobre l’anterior sistema.
 
Aquest decret afavorirà que aquestes xarxes actuïn de manera més coordinada per oferir una atenció integral a la salut de la ciutadania, amb l’aprofitament i l’optimització de les infraestructures i recursos existents.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia