Cultura

Experiència immersiva a l'ISE.

L'experiència 'Horitzons immersius' s'exposarà a Vic i a Barcelona

query_builder   16 abril 2024 15:44

event_note Nota de premsa

L'experiència 'Horitzons immersius' s'exposarà a Vic i a Barcelona

  1. La peça, impulsada pel Departament de Cultura i estrenada amb motiu de la fira internacional de l’audiovisual ISE, es podrà veure als Connectivity Days de la Universitat de Vic i al festival Tech & Play de Barcelona
  2. La proposta busca destacar i donar visibilitat al talent dels artistes i dels estudis que formen part de la vibrant comunitat creativa catalana.
Experiència immersiva del Departament de Cultura a l'ISE.{"name":"2024/04/16/15/42/d79a9442-fe4a-4fef-b9f4-e452e8863d31.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":304340}


Horitzons Immersius: Un Viatge per la Creativitat Digital Catalana” és una experiència immersiva que recull deu projectes catalans de creatius digitals i que es va presentar per primera vegada a l’edició d’enguany de l’ISE (Integrated Systems Europe). Aquesta setmana es podrà gaudir als Connectivity Days, organitzats per la Universitat de Vic, i el cap de setmana que ve al festival Tech&Play, que se celebra a la Fabra i Coats de Barcelona.

‘Horitzons Immersius’ explora la intersecció entre l'art, la tecnologia i la cultura digital i ha comptat amb la direcció artística i la curadoria de l’equip del Festival MIRA. Amb una durada de disset minuts, la proposta busca destacar i donar visibilitat al talent dels artistes i dels estudis que formen part de la vibrant comunitat creativa catalana. Les diferents obres comprenen una varietat de formats i expressions artístiques contemporànies, incloent-hi l’arquitectura, les instal·lacions audiovisuals i de llum, el disseny gràfic, els videojocs, l’escultura, la performance i la música. Les deu entitats i organitzacions que participen en l’experiència audiovisual són: Blit, BOL, Desilence, Eyesberg, Hamill Industries, Nomada Studio, Onionlab, Six N. Five, Tigrelab i VPM.

Després del seu pas per l’ISE, una fira d’avantguarda en el sector audiovisual, en què va obtenir un èxit d’assistència absolut, superant els 10.000 visitants, el Departament de Cultura ha volgut ampliar el radi d’exposició d’aquesta peça i aterra avui als Connectivity Days, unes jornades impulsades per la Universitat de Vic dedicades a l’experimentació immersiva per a la simulació de realitats tecnològiques. Enguany celebren la seva segona edició, que tindrà lloc del 16 al 18 d’abril al Paranimf de la Universitat de Vic. A l’espai de l’altar de l’església es podrà visitar una adaptació de la peça frontal d’Horitzons Immersius en format 16:9 en una pantalla LED de 4,5x2,5 m.

Però Horitzons Immersius no s’atura a Vic. Segueix la seva itinerància i es podrà visitar també del 25 al 28 d’abril al Tech&Play, el nou festival de tecnologia organitzat pel Mobile World Capital Barcelona, que amb aquest esdeveniment vol fer accessible la tecnologia i les darreres tendències en innovació i connectivitat al públic general, amb especial atenció a les famílies, a qui dediquen les activitats programades el diumenge 28 d’abril. El Tech&Play 2024 se celebrarà a Fabra i Coats, i comptarà també amb instal·lacions d’artistes reconeguts com Tilergab o projectes com Tomeduchi Bau, instal·lació creada pels alumnes del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius de BAU. I és justament amb aquestes dues peces amb les quals compartirà espai Horitzons Immersius en el transcurs del Tech&Play. L’explosió d’esdeveniments de tecnologia i cultura és, sense dubte, un bon termòmetre de l’efervescència de la creativitat digital catalana.

La creativitat digital és una de les prioritats del Departament de Cultura que, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, dona suport a totes aquelles expressions artístiques innovadores que articulen i fomenten les sinergies entre art, cultura i tecnologia. Entre altres línies de subvenció, el Departament de Cultura ha convocat per tercer any consecutiu la línia d’ajuts a projectes culturals que fan servir tecnologies immersives. Entre els anys 2022 i 2023 s’ha donat suport a 229 experiències immersives de diferents tipologies (Realitat Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Mixta, Mapatge i espais immersius) que impacten en gairebé tots els àmbits i disciplines artístiques i culturals i en tot el territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia