Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Serret fa un viatge institucional a Ciutat de Mèxic, Ottawa i el Quebec

query_builder   17 abril 2024 14:15

event_note Nota de premsa

Serret fa un viatge institucional a Ciutat de Mèxic, Ottawa i el Quebec

  1. La consellera signarà un acord bilateral entre el Govern de Catalunya i el de la Ciutat de Mèxic que reforçarà les històriques relacions entre ambdós països
  2. A Ottawa, participarà en la sessió negociadora del tractat global contra la contaminació dels plàstics, on presentarà una coalició internacional impulsada amb el Govern del Quebec i la xarxa ICLEI per incidir en el sistema de les Nacions Unides
  3. A Montreal, es reunirà amb actors del sobiranisme quebequès per compartir-los l’informe de l’Institut d’Estudis d’Autogovern presentat pel president Aragonès per celebrar un referènduma Catalunya

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà el dijous 18 d’abril a Ciutat de Mèxic per signar un acord bilateral entre el govern català i el de la Ciutat de Mèxic amb l’objectiu d’establir un marc de relacions estables entre ambdós països. Serà el divendres 19 d’abril a les 12 h (hora mexicana) a la seu del palau del govern de Ciutat de Mèxic amb el cap de l'executiu, Martí Batres. A la signatura hi assistiran representants polítics, socials i institucionals del país que tenen una sòlida relació amb Catalunya.

El dissabte 20 d’abril, a les 18.30 h (hora mexicana), la consellera Serret presidirà un acte de reconeixement amb motiu del 85è aniversari de l'exili català a Mèxic. L’acte anirà precedit per una ofrena floral al monument del president Lázaro Cárdenas (10 h – hora mexicana). A més, aquest mateix dia al matí, a les 12 h (hora mexicana), Serret participarà en la celebració del Sant Jordi a la Ciutat de Mèxic amb la comunitat catalana resident a Mèxic on anunciarà els darrers serveis elaborats pel Govern per a la diàspora catalana.

Durant aquests dos dies a Ciutat de Mèxic, la titular d’Exteriors mantindrà trobades amb actors polítics, institucionals i empresarials del país.

El diumenge, la consellera viatjarà a Ottawa (Canadà). El dilluns 22 d’abril participarà en un acte al Shaw Centre d’Ottawa, on tindrà lloc durant set dies la quarta sessió negociadora del tractat global contra la contaminació per plàstics, el més ambiciós que s’ha fet mai en matèria de pol·lució de plàstics. Catalunya ha participat en la negociació del tractat des dels seus inicis, el novembre de 2022, sent-hi una de les regions del món més actives.

En l’acte del dia 22 d’abril, a les 14.15 h (hora canadenca), Serret presentarà la coalició internacional de governs locals i regionals, impulsada pel Govern de Catalunya, el Govern del Quebec i la xarxa de governs locals i regionals per la sostenibilitat (ICLEI), que vol unificar la veu i enfortir el rol de les administracions més properes a la ciutadania en les negociacions d’aquest tractat.

La consellera acabarà el viatge institucional el dimarts 23 d’abril a Montreal, on es reunirà amb representants del Bloc Québécois, membres del moviment sobiranista quebequès i amb l'Institut de Recerca de l'Autodeterminació (IRAI). A tots ells els presentarà l'informe de l'Institut d'Estudis d'Autogovern sobre les vies jurídiques per a la celebració d'un referèndum d'independència a Catalunya.

ENVIAMENT DEL MATERIAL:

Des de l’Oficina de Comunicació de Barcelona s’enviarà cada dia un correu electrònic amb la nota de premsa del dia, que incorporarà imatges de recurs i les atencions als mitjans que oferirà la consellera. Aquestes són les hores aproximades d’enviament de cada dia:

Ciutat de Mèxic:

Divendres, 19 d’abril: atenció a mitjans i enviament d'imatges recurs de la signatura de l’acord bilateral entre el govern de Catalunya i el de Ciutat de Mèxic (20 h – hora catalana)

Diumenge, 21 d'abril: atenció a mitjans i enviament d’imatges recurs de l’acte de reconeixement del 85è aniversari de l’exili català a Mèxic (10 h – hora catalana)

Ottawa:

Dilluns, 22 d'abril: atenció a mitjans i enviament d'imatges recurs de la participació a la sessió negociadora del tractat contra la contaminació dels plàstics (20 h - hora catalana)

Montreal:

Dimecres, 24 d'abril: atenció a mitjans i enviament d'imatges recurs de les reunions mantingudes i l’anunci fet per la consellera (10 h - hora catalana)

Per cobrir informativament algun moment d’aquest viatge, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi nom, DNI o NIE, mitjà i categoria professional (redactor/a, càmera, fotògraf/a, etc.).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia