Esport

sge

Esportcat obre la convocatòria d'ajuts de 4 milions d'euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial

query_builder   18 abril 2024 11:07

event_note Nota de premsa

Esportcat obre la convocatòria d'ajuts de 4 milions d'euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial

  1. S’ha doblat la subvenció respecte la temporada passada per a entitats que duen a terme activitats de rellevància social o històrica
sge
Marc Etxaniz
{"name":"2024/04/17/19/58/1a1487c0-fb10-47c0-8240-393e89e831c6.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":3089601}

Esportcat obre avui la convocatòria per a la concessió de subvencions per donar suport a aquelles iniciatives i esdeveniments que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social o històrica. L’ajut té una dotació de 4 milions d’euros, el doble que el curs passat, i es concedirà pels esdeveniments duts a terme durant la temporada 2023-2024.

L’objectiu de la subvenció, com explica la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, és atorgar “més ajuts per dur a terme més activitat, i que les entitats tinguin l’oportunitat de desplegar iniciatives diferents”. “Si Catalunya és un país esportiu és gràcies a un teixit d’entitats públiques i privades que dinamitzen l’activitat esportiva al país, el vertebren, i promouen tota mena d’actuacions que afavoreixen la cohesió social i fan créixer les diverses modalitats i la base del nostre esport”, afegeix.

En la convocatòria anterior, 299 entitats catalanes de les cinc demarcacions es van beneficiar de la convocatòria d’impacte, dotada amb 2 milions d’euros. Uns recursos que “permeten fer possibles moltes activitats i projectes impulsats per entitats de tota mena, de municipis grans i petits, cosa que demostra la riquesa del nostre esport”, subratlla la secretària general. El gruix principal dels ajuts va anar a parar a entitats privades (250), seguits dels Ajuntaments (42), fundacions (5), universitats (1) i empreses públiques (1). Dels 299 beneficiaris, la majoria corresponien a Barcelona (146), per davant de Girona (52), Lleida (48), Tarragona (35) i Terres de l’Ebre (18).

D’aquesta manera, el Govern segueix apostant per enfortir el sector incrementant l’aportació ordinària. L’ajut d’enguany es dobla i passa de 2 a 4 milions d’euros, una tendència que també s’ha vist en altres subvencions, com la destinada a clubs, federacions o consells, totes tres amb la dotació econòmica més alta dels últims 10 anys.

Amb la publicació de la convocatòria d’impacte, i pocs dies després d’obrir-se la destinada a federacions, Esportcat ja ha publicat totes les línies d’ajuts al sector esportiu. A més, al març es van resoldre els que van adreçats a consells esportius, clubs i l’Esport Blanc Escolar, i es va a abonar la bestreta als consells esportius. “La feina de previsió i anticipació ha permès avançar els terminis i que els recursos públics arribin als seus beneficiaris abans que mai”, conclou Anna Caula.

Sol·licituds fins al 17 de maig

Les sol·licituds de la subvenció es poden fer a partir d'avui i fins al 17 de maig a les 12h. Les activitats subvencionables inclouen l'organització i la promoció d'activitats esportives d'impacte, cohesió i inclusió social, i altres projectes com ara congressos, jornades de formació, tasques d'arxiu de documentació, elaboració de publicacions i estudis relacionats amb l'àmbit de l'esport, celebració d'aniversaris, activitats de preparació o adequació d'espais i equipaments per a la realització dels actes, i l'organització d'esdeveniments internacionals a Catalunya. No són objecte de la subvenció les activitats ordinàries de les entitats beneficiàries (participació en lligues i campionats, entrenaments, escoles esportives, etc.), ni les activitats d'educació en el lleure esportiu (casals, estades i rutes esportives).

Poden optar-hi entitats públiques (Ajuntaments, patronats municipals, consells comarcals, universitats públiques, etc.) i entitats privades (clubs i associacions esportives, fundacions, etc.). Les entitats poden fer les peticions per aquelles activitats que s’hagin dut a terme des de l’1 de setembre del 2023 fins el 31 d’agost de 2024.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia