President

Aragonès ha presidit el Pròleg de Sant Jordi

President Aragonès: "La diada de Sant Jordi ha de servir per reivindicar amb més força que mai la nostra llengua"

query_builder   17 abril 2024 19:45

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La diada de Sant Jordi ha de servir per reivindicar amb més força que mai la nostra llengua"

  1. Amb el Pròleg de Sant Jordi, el Govern dona el tret de sortida a les celebracions de la diada
  2. Enguany, l’acte ha anat a càrrec dels escriptors Jordi Puntí i Clara Queraltó i ha comptat amb l’actuació musical de Sara Roy


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat avui que “la diada de Sant Jordi ha de servir per reivindicar amb més força que mai la nostra llengua”. El cap de l’Executiu ho ha assegurat durant El pròleg de Sant Jordi, amb el qual el Govern obre les celebracions de la diada.

Aragonès ha recordat que Sant Jordi “simbolitza un autèntic amor per la cultura, pels llibres, per la literatura”, així com per “les roses, com a símbol de complicitat i d'estima” i, en definitiva, “també d'amor per la llengua”. És una diada que ens defineix, ens explica com som i ens ajuda a explicar-nos al món”, ha afirmat.

El president Aragonès ha encapçalat l'acte del Pròleg de Sant Jordi
El president Aragonès ha encapçalat l'acte del Pròleg de Sant Jordi | Fotografia: Jordi Bedmar
{"name":"2024/04/17/19/18/907a0b7c-dc69-4f6d-832e-d7e973eb7386.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"86103"}

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha posat en valor els gremis que aquests dies són protagonistes, “autores i autors, editors, llibreters, uns oficis que no hem de deixar de reivindicar mai perquè fan una feina extraordinària”. També a fet esment a “floristes i entitats de tot tipus”; però, sobretot, ha reivindicat “totes les persones amb interessos ben diferents que omplen els carrers” perquè, ha dit, són “representatives de la pluralitat i la diversitat del nostre país”.

El cap de l’Executiu ha ressaltat que “des de responsabilitats en l’àmbit ciutadà fins a l’àmbit institucional, tenim el repte col·lectiu d'enfortir l'ús social del català”, tot destacant que s’ha de continuar “actualitzant les eines i els instruments per impulsar la llengua catalana”. També ha reivindicat la necessitat de “posar-hi encara més recursos, com hem anat fent darrerament” per “reforçar la funció social i fer-nos presents a tots els espais i canals comunicació. Així mateix, Aragonès ha fet una crida per “adaptar la llengua a tots els àmbits i registres de la nostra societat” i poder donar-li, així, “pes institucional i polític per tornar a avançar”. “Ens hi juguem moltíssim i amb la llengua no podem tenir dubtes”, ha sentenciat.

Per acabar, el president ha volgut desitjar a tota la ciutadania una bona diada, “som un país que es mira al mirall el dia de Sant Jordi i es defineix com una nació que comparteix cultura i comparteix roses, i que ho fa de forma conjunta a les places i als carrers del nostre país”, ha remarcat.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha donat tret de sortida a l'acte, ha reivindicat la Diada de Sant Jordi com "la festa popular que ho té tot, organitzada amb passió i esforç per moltíssimes persones d'aquest país, i que omple tots els municipis i racons de Catalunya, del més petit al més gran". Garriga també ha destacat l'aposta del Govern per les lletres catalanes, prioritària durant tota la legislatura, amb iniciatives com el Pla Nacional del Llibre i el naixement de la Casa de les Lletres. "Volem que Sant Jordi sigui tot l'any. Que la gent compri llibres, vagi a les biblioteques, llegeixi, parli i creï en català tot l'any", ha dit.

L'escriptor Jordi Puntí ha participat al pròleg
L'escriptor Jordi Puntí ha participat al pròleg | Fotografia: Jordi Bedmar
{"name":"2024/04/17/19/20/0b11aa3d-cdf9-4639-a36b-c382103c84f1.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"93768"}

El Pròleg de Sant Jordi és l’acte amb el qual el Govern dona el tret de sortida a la celebració de la diada de Sant Jordi. Aquest any, el pròleg ha anat a càrrec dels escriptors Jordi Puntí i Clara Queraltó i ha comptat amb l’actuació musical de Sara Roy. Des de l’any 2022, el Govern obre les celebracions de Sant Jordi amb aquest acte institucional, que l’any passat va anar a càrrec de Roser Cabré-Verdiell i de Xavier Bosch.

4  

Imatges

El president Aragonès al Pròleg de Sant Jordi

El president Aragonès al Pròleg de Sant Jordi 465941

Actuació musical de Sara Roy

Actuació musical de Sara Roy 542816

Jordi Puntí al pròleg de Sant Jordi

Jordi Puntí al pròleg de Sant Jordi 478028

Clara Queraltó al Pròleg de Sant Jordi

Clara Queraltó al Pròleg de Sant Jordi 411428

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Sant Jordi 2024

Dossier de premsa Sant Jordi 2024
PDF | 685307

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia