Educació

Fotografia batxillerat

Comença la preinscripció de batxillerat, des d'avui i fins el 25 d'abril

query_builder   18 abril 2024 10:29

event_note Nota de premsa

Comença la preinscripció de batxillerat, des d'avui i fins el 25 d'abril

  1. El curs que ve 12 centres tindran oferta de batxillerat general, i 25 centres cursaran la doble titulació de batxillerat i de cicles formatius artístics i/o esportius


Fotografia batxillerat{"name":"2024/04/18/10/28/fc497694-011b-476c-b053-c3af80f45434.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":194503}


Avui ha arrencat la preinscripció als ensenyaments de batxillerat, que es podrà dur a terme entre avui i el 25 d’abril. La preinscripció és telemàtica i es podrà fer dins d’aquestes dates durant les 24 hores del dia i des de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui un ordinador o un telèfon mòbil. La matriculació per a l’alumnat amb plaça assignada es durà a terme entre el 21 de juny i l’1 de juliol, ambdós inclosos.


El batxillerat és l’etapa educativa postobligatòria que prepara l’alumnat per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant de formació professional com universitaris, i per a l'accés al món laboral. Es pot escollir entre quatre modalitats de batxillerat: batxillerat artístic (via d'arts plàstiques, imatge i disseny, i via de música i arts escèniques); batxillerat científic i tecnològic; batxillerat general (que es va posar en marxa el curs 2022-2023), i batxillerat humanístic i social.


Hi ha un total de 12 centres que amb oferta de batxillerat general. Aquesta modalitat s’adreça a les persones interessades en perfilar el seu itinerari formatiu personal i professional i es caracteritza per ser un batxillerat més obert pel que fa a la tria de matèries, ja que en permet escollir de diferents modalitats, cosa que no es pot fer en les altres modalitats.


També es posa en marxa un centre nou a Catalunya que inclourà entre la seva oferta educativa el batxillerat: l’Institut de Seguretat i Mobilitat de Barcelona Guineueta.


L’oferta del Departament d’Educació també permet cursar la doble titulació de batxillerat d'arts i de cicle de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny, i la doble titulació de batxillerat i d’ensenyaments esportius. Ambdós permeten obtenir dues titulacions en tres cursos: la del cicle de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny o d’ensenyament esportiu, i la de batxillerat. El proper curs 25 centres catalans oferiran la doble titulació de batxillerat i ensenyaments artístics i/o esportius -19 d’ensenyaments esportius i 6 d’ensenyaments artístics-.


L’oferta formativa del Departament en aquesta etapa també inclou la modalitat de currículum mixt de batxibac. El batxibac, que el curs que ve l’ofertaran 70 centres, permet l’alumnat obtenir la titulació de batxillerat i alhora de batxillerat francès o baccalauréat. La preinscripció del batxibac es va fer entre el 2 i el 8 d’abril directament als centres que l’ofereixen.


Procés de preinscripció: Adscripció i criteris


Les sol·licituds de preinscripció s'ordenen atenent a diversos aspectes: d'una banda, tenen preferència les sol·licituds en què hi ha una relació d'adscripció entre el centre de procedència i el centre triat, i de l'altra, la suma de puntuació dels criteris prioritaris i, si hi ha empat, dels criteris complementaris.


Així, l’alumnat que vulgui estudiar en un centre de batxillerat adscrit, té prioritat en l'assignació de places per davant dels que provinguin d'altres centres no adscrits, amb independència de la puntuació obtinguda per la resta de criteris. Pel que fa als criteris prioritaris, són els següents:


  1. Quan el jove que opta a la plaça té germans o germanes que ja estudien al mateix centre educatiu. Se sumen 50 punts.
  2. Proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l'escola.
  3. Quan el domicili habitual de la família es troba dins la zona educativa del centre escolar que es demana en primer lloc se sumen 30 punts.
  4. Quan la ubicació del lloc de feina del pare, la mare, el tutor o la tutora està dins la zona educativa del centre triat en primer lloc, 20 punts.
  5. A la ciutat de Barcelona, quan el domicili està situat en el mateix districte municipal que el centre escollit en primer lloc, però fora de la zona educativa del centre, se sumen 15 punts.
  6. Quan el domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s'ha triat en primer lloc, 10 punts.
  7. Si el pare, la mare o tutor/a legal percep la renda garantida de ciutadania, se sumen 15 punts.
  8. Expedient acadèmic. Se suma la qualificació mitjana dels estudis que permeten l'accés a batxillerat.


Després, s’estableixen criteris complementaris, com ara família nombrosa, monoparental o amb pare/mare/tutor que treballi al centre. Més informació a https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/




18 d’abril de 2024


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia