Bombers

Tasques de recerca i rescat als Tres Salts del Llobregat, a Sant Fruitós de Bages

Un menor mor als Tres Salts del Llobregat, a Sant Fruitós de Bages (Bages)

query_builder   19 abril 2024 13:42

event_note Nota de premsa

Un menor mor als Tres Salts del Llobregat, a Sant Fruitós de Bages (Bages)

  1. Els Bombers han rebut l’avís d’una persona que havia saltat a l’aigua i no n’havia sortit

Els Bombers de la Generalitat han rescatat el cos sense vida d’un menor a una bassa dels Tres Salts del Llobregat, dins del terme municipal de Sant Fruitós de Bages (Bages). Els Bombers havien rebut l’avís a les 11.20 hores d’una persona que havia saltat a l’aigua i no n’havia sortit.

Fins al lloc de l’incident els Bombers han activat 9 dotacions, amb un total de 20 bombers. Entre les dotacions hi havia dos vehicles de comandament, dos vehicles lleugers, un furgó de salvaments, dues autobombes, el furgó de rescat aquàtic i l’helicòpter polivalent, que ha helitransportat la unitat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic.

Una vegada arribat a lloc, i vist que baixava força corrent d’aigua, han iniciat una recerca intensiva amb els submarinistes del GRAE Subaquàtic a la zona on hi havia fins a 5 metres de profunditat, i també han fet recerca a la zona superficial de la làmina d’aigua amb perxes.

A les 12.30 hores els Bombers han localitzat el cos del noi que, malgrat les maniobres de reanimació, no han pogut fer res per salvar-li la vida. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat l’equip de psicòlegs per assistir amics i familiars. El Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers ha activat el suport psicològic per als professionals que han treballat en el rescat.

A més a més, el SEM ha activat tres unitats i els Mossos d’Esquadra han activat 3 dotacions i han obert una investigació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia