Drets Socials

Reunió entre representants de Drets Socials, sindicats i patronals

Govern, sindicats i patronals signen l'increment del 5% de les tarifes per millorar els salaris dels treballadors i les treballadores del sector social

query_builder   19 abril 2024 15:13

event_note Nota de premsa

Govern, sindicats i patronals signen l'increment del 5% de les tarifes per millorar els salaris dels treballadors i les treballadores del sector social

  1. Se signa una addenda a l’acord sectorial de bases de l’any 2023 amb l’objectiu de continuar avançant en la construcció d’un sistema de serveis socials propi per Catalunya

El Departament de Drets Socials, les patronals i els sindicats majoritaris del sector dels serveis socials a Catalunya han signat aquest divendres una addenda a l’acord de bases firmat l’1 de juny de l’any passat per incrementar un 5% les tarifes i millorar així les condicions laborals dels i les professionals. L’objectiu de l’acord és continuar avançant en la construcció d’un sistema de serveis socials propi de Catalunya.

L’addenda signada avui recull que el Departament de Drets Socials es compromet a augmentar les tarifes del 2024, amb efectes retroactius a l’1 de gener, en un 5% respecte del preu actual, una vegada aquest mateix matí el Parlament ha convalidat el Decret Llei de modificació de crèdit que el Govern va aprovar el passat 9 d’abril i que inclou l’import necessari per aplicar aquest increment de tarifes.

Per la seva part, patronals i sindicats es comprometen, en el marc de la negociació col·lectiva, a traslladar als salaris de les i els professionals aquest increment de tarifes.

En un context de dificultat del sector social per captar i fidelitzar professionals, aquest augment ha de permetre avançar cap a un salari mínim del sector social així, com l’equiparació salarial amb els professionals que realitzen les mateixes funcions en el sector sanitari o en el públic. També la definició d’una carrera que retribueixi els esforços formatius, la qualificació professional i la disponibilitat lingüística.

En l’addenda signada ara, també s’expressa el compromís per continuar treballant per culminar l’escandall de costos acordat fa un any que té per objectiu que tots els serveis de la xarxa de serveis socials de Catalunya tinguin un finançament adequat.

Per part de les patronals, han signat l’acord la Confederació del Tercer Sector Social, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya, els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya (CESOCAT), l’Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), la Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR), la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) i l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència (ACAD). Els sindicats signants de l’addenda han estat Comissions Obreres de Catalunya i la Unió General dels Treballadors.

1  

Imatges

Reunió entre representants de Drets Socials, sindicats i patronals

Reunió entre representants de Drets Socials, sindicats i patronals 404333

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia