Direcció General de Comunicació

Els electors residents a l¿estranger (CERA) ja poden descarregar directament les paperetes de les candidatures que concorren a les eleccions del Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig des de la pàgina web dels comicis.

Disponibles al web de les eleccions del 12-M les paperetes per votar des de l'estranger

query_builder   20 abril 2024 13:03

event_note Nota de premsa

Disponibles al web de les eleccions del 12-M les paperetes per votar des de l'estranger

  1. Poden utilitzar aquest procediment les persones que resideixin a l’exterior de forma permanent inscrites al cens electoral de residents absents (CERA) i que emetin el vot des de l’estranger
  2. Les paperetes de la circumscripció de Barcelona estan pendents de recurs

Els electors residents a l’estranger (CERA) ja poden descarregar directament les paperetes de les candidatures que concorren a les eleccions del Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig des de la pàgina web dels comicis. De moment, estan disponibles les corresponents a les circumscripcions de Tarragona, Lleida i Girona. Les de Barcelona estan pendents d'un recurs.

Les paperetes descarregables són una de les principals novetats d’aquest procés electoral. Des de la modificació de la llei electoral l’octubre de 2022, per la qual s’eliminava el vot pregat, els residents a l’estranger reben d’ofici la documentació per votar a l’adreça en què consten inscrits al cens electoral de residents absents (CERA). Ara, si les paperetes no arriben a temps, les poden obtenir al portal web.

Poden utilitzar aquest procediment les persones que resideixin a l’exterior de forma permanent inscrites al cens electoral de residents absents (CERA) i que emetin el vot des de l’estranger. Els que voten des de l’Estat espanyol han de sol·licitar el vot per correu des de qualsevol oficina de Correus i no poden dipositar-lo personalment a la mesa electoral.

Un cop rebudes o descarregades les paperetes, els electors poden enviar el vot per correu a l'oficina o la secció consular d’adscripció fins al 7 de maig, o bé votar presencialment entre el 4 i el 9 de maig a les ambaixades, oficines o seccions consulars en què estiguin inscrits o en els llocs que s’habilitin a aquest efecte, inclosos els consolats honoraris de l’Estat espanyol.

Més informació sobre el vot des de l’estranger a: https://eleccionsparlament.gencat.cat/ca/votants/com-puc-votar/vot-estranger/

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia