Direcció General de Comunicació

El Govern destina dos milions d¿euros a promoure projectes de recerca i innovació en salut

El Govern destina dos milions d'euros a promoure projectes de recerca i innovació en salut

query_builder   24 abril 2024 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina dos milions d'euros a promoure projectes de recerca i innovació en salut

  1. El Departament de Salut convoca nous ajuts en el marc del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2022-2027
  2. Tenen com a objectiu aportar solucions als problemes de salut de les persones i afrontar els reptes de futur de la societat


El Govern ha aprovat destinar dos milions d’euros a promoure projectes de recerca i innovació en salut a través de les subvencions que atorga el Departament de Salut en el marc del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2022-2027, aprovat a la tardor del 2022. Les convocatòries d’ajuts, en règim de concurrència competitiva, són un dels instruments fonamentals per impulsar i implementar les línies d’actuació del Pla.

El PERIS té com a missió fer de la recerca i la innovació el motor de transformació del sistema de salut per mitjà del desenvolupament del coneixement i la seva integració amb el sistema d’innovació, a fi d’aportar solucions als problemes de salut de les persones i afrontar els reptes de futur de la societat.

En el marc d’aquest PERIS, s’ha obert una segona convocatòria de subvencions per a la realització de proves de validació en projectes innovadors de l’àmbit de la salut que es trobin en les primeres etapes de desenvolupament precompetitiu i, així, facilitar-ne l’aplicació pràctica. L’import d’aquesta convocatòria és de dos milions d’euros.

Aquestes subvencions s’emmarquen en l’eix estratègic número 6 del PERIS —Promoure un ecosistema d’innovació en l’àmbit de la salut—- que té com a finalitat, entre d’altres, donar suport als agents clau de l’ecosistema de recerca i innovació en salut de Catalunya, fomentant la col·laboració sistèmica, transversal i transdisciplinària entre aquests i millorant la connexió entre el sistema de creació de coneixement i de transferència a la societat.

Al mateix temps, aquesta convocatòria dona resposta al compromís assolit pel Departament de Salut vers el Pacte Nacional d’Indústria signat el setembre de 2022. Alhora, s’emmarca en el Pla operatiu d’accés a la innovació al Sistema de Salut de Catalunya, que posa un focus especial en agilitzar el desenvolupament i l’adopció de les innovacions que millorin la salut i el benestar de la població, i contribueixin al desenvolupament i progrés social i econòmic del país.

Millorar la qualitat de vida

La finalitat de la convocatòria és la de donar suport als projectes que requereixen validació i desenvolupament o estan acabant de perfeccionar el disseny de prototip mitjançant la validació de l’ús previst, que impulsin la transformació del sistema de salut i que permetin millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Mitjançant aquesta actuació, es finança la realització d'activitats que inclouen proves de concepte experimental de la tecnologia o producte, la seva validació i demostració en l'àmbit dels components o dels sistemes, tant al laboratori com en un entorn rellevant, l'obtenció de prototips tecnològics, el desenvolupament d'escales pilot, proves preindustrials, assaigs preclínics i, en general, aquelles actuacions que puguin accelerar i facilitar l'arribada al mercat de la tecnologia.

En aquest sentit, s’estableixen dues modalitats: propostes en l’àmbit de la tecnologia mèdica i la salut digital, i propostes en l’àmbit de la innovació en els fàrmacs i les teràpies avançades. L’import màxim de cada subvenció és de 100.000 euros per a la primera modalitat i de 200.000 euros per a la segona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia