Cultura

Digital After All.

El Departament de Cultura col·labora amb 'Digital After All', una exposició d'art digital a La Tabacalera de Tarragona

query_builder   24 abril 2024 16:24

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura col·labora amb 'Digital After All', una exposició d'art digital a La Tabacalera de Tarragona

  1. L'exposició 'Digital After All’ es podrà visitar únicament del 25 al 28 d’abril de manera gratuïta a La Tabacalera de Tarragona
  2. La mostra, impulsada per Mèdol de Tarragona a l’emblemàtic edifici de La Tabacalera de Tarragona, obre al públic de manera excepcional
Alba G. Corral: Mercuri.{"name":"2024/04/24/16/22/239b47a2-0554-41a7-9cf0-c9bd185137ac.jpg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":786765}

‘Digital After All’, l’exposició d’art digital que es podrà visitar aquest cap de setmana a l’antiga fàbrica de tabac de Tarragona, dedicada a l’art digital i a les possibilitats de la tecnologia aplicades a la creació artística, presentarà les instal·lacions de gran format dels estudis creatius FIELD (Londres) i Six N. Five & Someform (Barcelona / Berlín), de l’artista visual Alba G. Corral (La Ràpita), de l’artista new media Marnix de Nijs (Rotterdam), de la programadora creativa Mónica Rikić (Barcelona) i de l’artista audiovisual nddr3 (Barcelona), a més de la música de DJ Wilk.o.

La mostra es podrà veure únicament durant quatre dies, del 25 al 28 d’abril a La Tabacalera de Tarragona, antiga fàbrica de tabac, que obre les naus centrals de manera excepcional per acollir l’exposició. És un majestuós complex fabril format per diferents edificis amb motius clàssics.

'Digital After All' és una exposició, una celebració de la digitalitat i una experiència: un microcosmos per explorar i un mapa en el qual posar nom a aquelles persones que estan creant el present i el futur de l’art. A través del treball de sis artistes, nacionals i internacionals, “Digital After All” posa de relleu la força creativa d’una realitat plena de possibilitats, que trenca barreres, crea i il·lusions, i genera un espai on fluir, omplir els ulls, sentir, connectar i ser profundament humans. 

L’exposició s’ha creat a partir de “Digital Impact”, la gran exposició d’art digital presentada al Disseny Hub Barcelona el 2023. Dirigida per Pep Salazar, comissariada per Héctor Ayuso, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, “Digital After All” a Tarragona es proposa reprendre el fil sumant-hi nous artistes. 

'Digital After All' compta amb obres dels estudis creatius Six N. Five & Someform (Barcelona / Berlín) i FIELD (Londres), de l’artista visual Alba G. Corral (La Ràpita), de l’artista new media Marnix de Nijs (Rotterdam), de l’artista i programadora creativa Mónica Rikić (Barcelona) i de la jove artista audiovisual experimental nddr3 (Barcelona).

A més, l’exposició comptarà amb dues visites guiades a càrrec de dos experts en arts digitals: una amb el Pep Salazar, director del festival OFFF Festival i director de ‘Digital Impact’; i una altra amb l’Antònia Folguera, comissària de Sónar+D i d’Eufònic Pro (dissabte 24 i diumenge 25 a les 12.30 h). Les visites guiades aniran acompanyades de DJ Wilk.o, un referent de l’electrònica i de la digitalitat tarragonina.

La mostra gratuïta es podrà visitar el dijous 25 d’abril (inauguració a les 19 h), i el divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 d’abril (d’11 h a 14 h i de 16 h a 21 h).

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital treballa des del 2022 diverses iniciatives per augmentar la disseminació del coneixement de la cultura digital entre la ciudatania: La Foneria, el futur centre de creativitat digital de Catalunya que s’ubicarà a l’edifici de la foneria de canons de la Rambla; la Taula del Videojoc de Catalunya; el web www.videojocscatalans.cat; la itinerància de l’exposició ‘Nova Pantalla, el videojoc a Catalunya’ per diverses localitats de Catalunya o Pla de Cultura Digital de la Generalitat 2026 que es presentarà properament.

Digital After All: cartell{"name":"2024/04/24/16/23/67b48b7f-8331-44a4-b387-caf60c6b543c.png","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":729983}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia