Direcció General de Comunicació

El Govern destina 25,3 milions d'euros a l'inici del projecte arquitectònic assistencial del Campus de Salut de Girona

El Govern destina 25,3 milions d'euros a l'inici del projecte arquitectònic assistencial del Campus de Salut de Girona

query_builder   24 abril 2024 16:28

event_note Nota de premsa

El Govern destina 25,3 milions d'euros a l'inici del projecte arquitectònic assistencial del Campus de Salut de Girona

  1. El nou equipament augmentarà un 95% l’espai assistencial dels actuals hospitals Trueta i Santa Caterina


El Govern de Catalunya ha aprovat avui que el Servei Català de la Salut pugui iniciar els tràmits per a la contractació del projecte hospitalari del nou Campus de Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb un valor estimat de 25.347.295,91 euros (IVA exclòs). Aquests diners es destinaran a la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut, i a la posterior redacció dels projectes bàsic i executiu de la proposta arquitectònica assistencial que resulti guanyadora del concurs d’idees, així com la direcció de l’obra. Per tant, els 25,3 milions d’euros inclouen la redacció del projecte i direcció d’obra. Posteriorment, es farà la licitació de l’obra i dels equipaments. El primer pas serà convocar el concurs d’idees, que està previst que surti a licitació abans de l’estiu.

El nou equipament hospitalari disposarà finalment d’una superfície d’obra nova de 175.000 m2, que es completaran amb els 43.000 m2 existents al Parc Hospitalari Martí i Julià.

El Servei Català de la Salut s’encarregarà de promoure la primera fase del procés de contractació, consistent en l’elecció del projecte guanyador. Per al concurs de projecte es constituirà un jurat que seleccionarà entre 5 i 6 propostes guanyadores que optaran a l’adjudicació del contracte. En una segona fase, licitada per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, s’adjudicaran el contracte de redacció del projecte i direcció d’obres mitjançant procediment negociat amb les propostes guanyadores de la primera fase. Aquesta concreció econòmica engloba tot el necessari per tenir el projecte definitiu per al nou Hospital Trueta, que forma part de tot el Campus de Salut que comprendrà els terrenys cedits pels ajuntaments de Girona i Salt i el Parc Hospitalari Martí i Julià.

El concurs d’idees que es convocarà properament per a la redacció del projecte arquitectònic prendrà com a base el Pla funcional assistencial elaborat per la Regió Sanitària de Girona en un procés que ha comptat amb la participació de ciutadania i de professionals dels hospitals Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt i que ha durat un any i mig. El document inclou tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del futur Campus de Salut com ara els criteris d’ordenació funcional i el disseny dels espais (accessos, circuits, especificacions d’àrees...).

Quan el futur Campus sigui una realitat, permetrà augmentar un 95% l’espai assistencial en comparació amb la superfície que ocupen actualment els hospitals Trueta i Santa Caterina. El metratge final és notablement superior al previst inicialment, de tal manera que la superfície del nou hospital serà de 175.000 m2 de nova construcció, a més dels 43.000 ja existents al Parc Hospitalari Martí i Julià. Al futur Campus de Salut hi confluiran assistència, recerca i coneixement, ja que preveu la convivència de les facultats de les ciències de la salut a l’entorn sanitari. També està previst que s’impulsi la creació de teixit empresarial sanitari i d’innovació a l’entorn del Campus per tal de dinamitzar la zona i impulsar la demarcació a nivell econòmic.

L’actual Hospital Universitari Dr. Josep Trueta data de l’any 1956 i actualment atén una població de prop de 800.000 persones. Per fer front al creixement de població, a l’evolució de la cartera de serveis i al seu paper de referència territorial, és indispensable disposar d’una nova infraestructura hospitalària.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia