Salut

Conveni

Salut crea la xarxa hospitalària de la C-17 per garantir l'equitat i l'accessibilitat de l'atenció sanitària

query_builder   24 abril 2024 20:49

event_note Nota de premsa

Salut crea la xarxa hospitalària de la C-17 per garantir l'equitat i l'accessibilitat de l'atenció sanitària

  1. La integren sis hospitals: el de Campdevànol, el de Sant Celoni, el de Mollet del Vallès, el de Vic, el de Granollers i el Clínic de Barcelona
  2. El conseller Balcells destaca que “és una aposta per la Catalunya sencera; és un canvi, una inflexió en la manera d’organitzar el mapa sanitari del país” per oferir “la màxima proximitat, qualitat i equitat als ciutadans”
  3. La xarxa de la C-17 és la segona de Catalunya; la primera va ser la de la Regió Sanitària Girona, creada fa poc més d’una setmana, el passat 16 d’abril
Imatge de la signatura del conveni al Departament de Salut{"name":"2024/04/24/19/46/a9d49a16-13c9-4ac1-8af2-323c3ef35f93.jpeg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":121484}

El Departament de Salut ha constituït aquest vespre la segona xarxa hospitalària de Catalunya, l’anomenada C-17, per millorar l’equitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat de l’atenció sanitària del territori. Està integrada per sis hospitals: el de Campdevànol, el de Sant Celoni, el de Mollet del Vallès, el de Vic, el de Granollers i el Clínic de Barcelona.

Aquesta tarda, el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit l’acte de signatura del conveni marc de la xarxa, en què també hi ha participat el director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal i Comaposada, i els representants dels sis hospitals que la integren:

  1. Josep Maria Campistol i Plana, director general del Consorci sanitari Hospital Clínic de Barcelona
  2. Sara Maria Manjón del Solar, gerent de l’entitat Consorci Hospitalari de Vic
  3. José Antonio Neguillo Limones, director gerent de l’entitat Hospital de Sant Celoni, Fundació Privada
  4. Beatriu Bayés i Genís, directora general de l’entitat Fundació Privada Hospital Asil de Granollers
  5. Joan Grané Alsina, director gerent de l’entitat Fundació Privada Hospital de Campdevànol
  6. Jaume Duran Navarro, director general de l’entitat Fundació Sanitària de Mollet

En una atenció posterior als mitjans de comunicació, el titular de Salut ha remarcat que es busca donar “la màxima proximitat, qualitat i equitat als ciutadans” i alhora potenciar “la docència, la recerca i la innovació dels equips territorials”.

Ha assenyalat també que aquesta xarxa s’ha anat treballant des del 2015 i que, avui “amb el conveni, l’estructurem”.En aquest sentit, ha remarcat que en la signatura hi participa el Servei Català de la Salut “amb la voluntat de planificar la cartera i la prestació de serveis i també per articular la nova manera de funcionar, i, fins i tot, els mecanismes de pagament i la col·laboració entre diversos hospitals amb nivells assistencials diferents, i no va tant en la línia de la mobilitat dels pacients sinó també dels professionals”.

“Aquesta és una aposta per la Catalunya sencera. És el convenciment en formes i fets que un ciutadà del Ripollès tindrà les mateixes garanties de nivell de qualsevol patologia que un ciutadà d’Osona o de l’Eixample. És un canvi, una inflexió en la manera d’organitzar el mapa sanitari del país”,ha reblat el conseller de Salut.

Finalment, ha destacat que la creació de les xarxes assistencials entre els diversos hospitals per donar l’atenció necessària a tot un territori conforma “una de les dues grans transformacions” impulsades pel Departament de Salut, després de la de l’atenció primària i comunitària com a eix transformador del sistema.

Una aliança estratègica

Aquesta aliança estratègica també ha de permetre promoure i millorar el treball col·laboratiu entre hospitals de diferents nivells, garantint la prestació de la cartera de serveis amb equitat, qualitat, seguretat, proximitat, eficiència i satisfacció tant de la ciutadania com dels professionals del sistema.

Paral·lelament, ha de permetre intensificar l’excel·lència assistencial i garantir l’abordatge de problemes de salut que requereixen una alta especialització o tecnologia, i generar capacitat per afrontar les exigències de l’atenció a les malalties minoritàries, les oncològiques i la medicina de precisió.

El repte de l’aliança passa també per aprofitar les diferents capacitats, especialitzacions i característiques del conjunt de centres, dispositius, serveis i entitats que en formen part.

El conveni firmat avui té una vigència de quatre anys, prorrogables quatre més amb l’acord previ de les parts. La seva signatura ha arribat tan sols 8 dies després que es constituís la primera xarxa assistencial a Catalunya, concretament, la de la Regió Sanitària Girona, el passat 16 d’abril, i un dia abans que el conseller presenti, a Lleida, la tercera nova xarxa hospitalària, en aquest cas, de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran.

2  

Imatges

El conseller presideix la signatura del conveni

El conseller presideix la signatura del conveni 133938

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni 121484

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia