Cultura

Foto

Les biblioteques públiques de Catalunya posen a disposició dels usuaris més de 700 àlbums musicals inclosos a la plataforma Biblio Digital

query_builder   25 abril 2024 12:54

event_note Nota de premsa

Les biblioteques públiques de Catalunya posen a disposició dels usuaris més de 700 àlbums musicals inclosos a la plataforma Biblio Digital

  1. Aquesta acció és fruit de la col·laboració entre el Departament de Cultura i l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT)

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha arribat a un acord amb els segells catalans representats a l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans, (APECAT) per tal d’incloure fins a 750 àlbums musicals a la plataforma de continguts digitals Biblio Digital (https://biblioteca.ebiblio.cat/). La iniciativa Producció musical catalana Km0 permetrà anar incrementant anualment a la plataforma Biblio Digital el nombre de produccions musicals catalanes, i a partir dels mesos de maig i juny de 2024, s’incorporaran nous documents fins arribar a un total de 1.500 àlbums.

Amb aquesta acció es complementa el servei presencial de préstec de CD que ja realitzen les biblioteques públiques de manera habitual i es garanteix l’accés públic digital a àlbums que podrien haver ja desaparegut del circuit de distribució comercial en suport físic.

La plataforma Biblio Digital dóna accés de forma gratuïta als usuaris i usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya a recursos en diversos formats (llibres, audiollibres, revistes, diaris, pel·lícules, audiovisuals, música, enciclopèdies, obres de referència, partitures, etc.) i idiomes (català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.). El 2023 aquesta plataforma tenia un total de 86.339 usuaris actius i es van realitzar un total de 6,34 milions d’inicis de sessió i 1,11 milions de préstecs o accessos digitals.

L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) és l’associació empresarial que representa la major part les companyies fonogràfiques independents de Catalunya, i que té entre els seus objectius, fomentar, difondre i promoure la música produïda a Catalunya.

Producció musical catalana Km0














El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia