Polítiques Digitals

Fotografia de família de les entitats impulsores del festival Tech&Play

Arrenca la segona edició de la Tech&Play, el festival de MWCapital per acostar la tecnologia a la ciutadania

query_builder   25 abril 2024 15:25

event_note Nota de premsa

Arrenca la segona edició de la Tech&Play, el festival de MWCapital per acostar la tecnologia a la ciutadania

  1. El recinte Fabra i Coats acull des d'avui i fins al diumenge 28 una quarantena d’activitats lúdiques, educatives i gratuïtes per acostar a tota la ciutadania les innovacions tecnològiques que estan transformant la nostra societat
  2. La Tech&Play conclourà amb el Family Day, una jornada familiar durant la qual es presentarà el joc de cartes ‘Les nostres pantalles de cada dia’, promogut per la Secretaria de Polítiques Digitals, MWCapital i Jocs al Segon per facilitar converses en família sobre l'ús dels dispositius electrònics

La segona edició de la Tech&Play, el festival tecnològic de Mobile World Capital Barcelona, arrenca avui amb una quarantena d’activitats per acostar a tota la ciutadania, d’una forma lúdica, gratuïta i educativa, les innovacions tecnològiques que estan transformant la nostra societat.

Des d’avui i fins diumenge, al recinte ‘Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona’ els assistents de la Tech&Play podran participar en 15 experiències immersives i una desena de tallers on explorar els darrers avenços en robòtica, Intel·ligència Artificial, realitat virtual, ciberseguretat o gaming; a més de gaudir d’espectacles que fusionen art i tecnologia o assistir a un ampli programa de diàlegs entre experts. Un festival “per a tothom” que es completarà diumenge amb un Family Day dedicat als més petits.

La jornada inaugural ha comptat amb el CEO de MWCapital, Francesc Fajula; el CIO de MWCapital, Eduard Martín; la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo i Moliner; el Quart Tinent d'Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, així com representants de CaixaBank, Damm i d’altres institucions.

La Tech&Play està organitzada per MWCapital i compta amb la col·laboració de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública; de la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d'Empresa i Treball, i de l’Ajuntament de Barcelona, així com amb el suport de CaixaBank i Damm. A més, en les diferents activitats hi col·laboren una quarantena d’entitats.

Tecnologia per a tothom

La Tech&Play dona l’oportunitat d’experimentar la tecnologia en primera persona a través de múltiples activitats: interactuar amb robots, realitzar viatges de realitat virtual, viure experiències immersives o crear música amb IA, entre moltes altres propostes. A més, infants i joves hi tenen l’entorn idoni per potenciar les seves habilitats digitals, gràcies a múltiples tallers on poden des de crear còmics amb IA, a construir robots o introduir-se en el món de l’animació, el disseny de videojocs o la ciberseguretat. L’oci i la cultura digitals també hi tenen un paper protagonista, amb espectacles de dansa, concerts i instal·lacions artístiques que utilitzen la tecnologia per crear vincles amb l’espectador. Pel festival també passaran una trentena d’experts per debatre sobre temes clau en l’ús de les noves tecnologies com els drets digitals, les pantalles a l’entorn familiar, la gamificació de l’educació o la creativitat digital.

La Tech&Play conclourà diumenge 28 d’abril amb un Family Day. Una jornada especial per gaudir en família, amb una desena d’activitats dividides per edats i guiades per monitors per “jugar amb la tecnologia” i apropar-la als infants de manera comprensible i lúdica.

En el marc d’aquesta jornada familiar, el dia 28 es presentarà el joc de cartes ‘Les nostres pantalles de cada dia’, una eina lúdica per facilitar converses en família sobre l'ús dels dispositius electrònics que ha estat promoguda per la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Societat Digital, impulsada per Mobile World Capital Barcelona i desenvolupada per Jocs al Segon.

1  

Imatges

Foto de família de les entitats impulsores del festival Tech&Play, que l'han inaugurat avui

Foto de família de les entitats impulsores del festival Tech&Play, que l'han inaugurat avui 340588

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia