Territori

Aeroport de Lleida-Alguaire.

Territori licita la construcció d'un centre de formació aeronàutica i d'una residència a Lleida-Alguaire

query_builder   26 abril 2024 14:03

event_note Nota de premsa

Territori licita la construcció d'un centre de formació aeronàutica i d'una residència a Lleida-Alguaire

  1. Les noves instal·lacions disposaran d’un total de 3.000 m2 i estaran ubicades a l’espai Campus

El Departament de Territori, a través d’Aeroports de Catalunya, ha licitat per 6 MEUR la construcció de dos nous edificis a l’Aeroport de Lleida-Alguaire per ubicar-hi un centre de formació per a pilots d’avió i una residència amb capacitat per a 140 estudiants. Es tracta de dos edificis modulars, de 2.500 m2 i 500 m2 respectivament, desmuntables, reubicables, reconfigurables i comercialitzables. La licitació inclou el projecte, la fabricació, el transport i el muntatge.

En paral·lel, el Departament obrirà també la licitació per a la gestió i l’ús dels dos edificis a partir d’un contracte d’arrendament de 10 anys ampliable a 5 anys addicionals. Els ingressos anuals d’aquestes instal·lacions se situarà al voltant dels 400.000 euros. A Lleida-Alguaire els ingressos per arrendament d’hangars i edificis van multiplicar-se per 5 l’any 2023.

Les noves instal·lacions completaran l’espai Campus de l’Aeroport, on ja hi ha dos edificis arrendats, respectivament, per Compost el Segrià, que hi desenvolupa un projecte relacionat amb el control per satèl·lit de plantes en zones remotes, i per l’escola lituana de formació de pilots BAA, que hi desenvolupa la seva activitat docent i de gestió i planificació de vols.

Es tracta d'una operació per donar resposta al creixent nombre de peticions d’espai i d’activitats de formació. Amb aquestes licitacions, l’Aeroport de Lleida-Alguaire continua la seva trajectòria de creixement i diversificació de l’activitat, fet que es veu reflectit en el creixent nombre d’empreses instal·lades, en el nombre de treballadors i en el nombre d’alumnes de formació, entre d’altres. L'estratègia és seguir aprofundint en la diversificació, apostant per la formació de pilots, però també pel seu centre de drons i per al desenvolupament del hub d’energia verda que aquest estiu ja disposarà d’hidrogen verd.

L’Aeroport de Lleida-Alguaire desenvolupa diversos vectors d’activitat aeronàutica: comercial, formació, tecnològica (drons), New space i manteniment, rehabilitació i desballestament d’aeronaus. Per poder oferir una infraestructura el màxim de competitiva i capaç d’aprofitar les oportunitats del mercat només és possible amb la instal·lació d’espais de serveis que s’adaptin a les necessitats que demana el sector aeronàutic.

3  

Imatges

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. D'esquerra dreta: la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Lleida, Josse Terés i Cinca; el secretari general del Departament de Territori, Joan Jaume i Oms; la consellera de Territori, Ester Capella i Farré; i el director d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate del Sol.

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. D'esquerra dreta: la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Lleida, Josse Terés i Cinca; el secretari general del Departament de Territori, Joan Jaume i Oms; la consellera de Territori, Ester Capella i Farré; i el director d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate del Sol. 472205

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. 310476

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Visita de la consellera de Territori a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. 288708

Mobilitat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia