Protecció Civil

Alerta INUNCAT

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per acumulació de pluja al nord-oest del país

query_builder   26 abril 2024 20:38

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per acumulació de pluja al nord-oest del país

  1. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que es poden superar els 100 l/m2 entre aquest vespre i demà
  2. Les precipitacions més intenses han d’afectar les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, i amb menys probabilitat el Ripollès, la Cerdanya i el Berguedà
  3. Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania evitar apropar-se, tant a peu o amb cotxe, a les zones inundables i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi més intens

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per un avís d’acumulació de pluja, amb superació del llindar dels 100 l/m2 al nord-oest del país. L’episodi, que serà entre aquest vespre i demà, es preveu que afecti les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que també es poden veure afectades les comarques del Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya, amb menys probabilitat.

A hores d'ara no s'han reportat incidències destacables per part del CAT112 i el Servei Meteorològic de Catalunya no ha informat de superacions de llindar d'avís.

Per altra banda, es manté per dissabte l'episodi d'intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts amb xàfecs que aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra a partir del migdia a la franja oest del país.

A partir de la matinada de diumenge, el fenomen es desplaçarà cap a la franja litoral central i part de la sud i al llarg del matí s'estendrà cap al nord-est del territori i Catalunya Central.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions 

Podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia