Direcció General de Comunicació

Concurs cartells Diada

El Govern convoca per tercer any consecutiu un concurs per crear la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya

query_builder   30 abril 2024 17:31

event_note Nota de premsa

El Govern convoca per tercer any consecutiu un concurs per crear la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya

  1. El període de presentació de candidatures finalitzarà el 14 de maig a les 14 hores
  2. El guanyador serà l’encarregat de desenvolupar totes les aplicacions necessàries per difondre la imatge de la Diada Nacional de Catalunya per un contracte de 10.000 euros
  3. Les 10 obres finalistes es podran visitar en una mostra que s’exposarà en les delegacions territorials del Govern a Catalunya i al Palau Robert de Barcelona
  4. Per a poder participar caldrà, entre d’altres, acreditar la professionalitat i disposar de signatura electrònica


El Govern convoca per tercer any consecutiu un concurs per crear la imatge gràfica de la Diada Nacional

{"name":"2024/04/30/17/30/0a11e7b6-d487-4296-aaf8-51e3b88b2d4c.png","author":"Govern de la Generalitat de Catalunya","type":"0","location":"0","weight":9870}

El Govern ha obert, per tercer any consecutiu, un concurs obert als artistes i professionals del sector del disseny, l’art i la comunicació visual per a crear la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de Setembre. La voluntat del Govern amb aquesta iniciativa és potenciar el talent català, donant-lo a conèixer i incentivar la participació de la ciutadania en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

En la iniciativa, que compta amb el suport de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, s’hi poden presentar tant persones físiques com jurídiques. Tot i això, caldrà complir uns requisits per a poder participar com poder acreditar la professionalitat, disposar de signatura electrònica amb certificat digital admès pel validador del Consorci AOC i no trobar-se en cap prohibició de participació ni de prohibició per contractar amb les administracions públiques.

En una primera fase, els participants hauran de presentar, de manera anònima, un portafoli amb un mínim de cinc i un màxim de deu projectes anteriors de campanyes gràfiques i de direcció d’art en disseny gràfic i comunicació visual publicades entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de març del 2024. Els participants podran presentar la seva candidatura fins al 14 de maig a les 14 hores.

De la mateixa manera que en les darreres edicions, el jurat triarà deu finalistes de tots els participants que, en una segona fase, se’ls lliurarà un brífing i hauran d’elaborar una proposta creativa per a un cartell de 70x100cm, així com la idea d’aplicació gràfica en altres formats (digitals i físics). Aquesta segona proposta s’haurà de presentar com a màxim el 27 de juny a les 9 hores.

Les obres presentades han de reivindicar l’Onze de Setembre com la Diada Nacional de Catalunya i els valors democràtics que aquesta representa. Es valorarà la qualitat conceptual i formal, la funcionalitat i l’aportació i innovació de les propostes finalistes. El guanyador serà l’adjudicatari d’un contracte menor de serveis de 10.000 euros (IVA exclòs) per desenvolupar totes les aplicacions que es derivin de la difusió de la imatge de la Diada, mentre que cadascun dels deu finalistes rebran una compensació econòmica de 2.100 euros (IVA exclòs) per presentar la proposta. 

L’obra guanyadora, que es donarà a conèixer a finals d’agost o principis de setembre, serà escollida per un jurat paritari format per professionals de reconegut prestigi externs i interns a la Generalitat.

Com en les darreres edicions, amb la voluntat d’impulsar i donar conèixer el talent català, s’organitzarà una mostra dels 10 cartells finalistes que recorrerà arreu de Catalunya. Les 10 obres finalistes es podran visitar a totes les delegacions territorials del Govern a Catalunya i al Palau Robert de Barcelona a partir del mes de setembre.

Per a resoldre dubtes sobre el procediment, podeu consultar “La guia informativa” i les bases del concurs adjuntades a continuació. Per a més informació, podeu escriure a contractació.presidencia@gencat.cat per a resoldre consultes de caràcter administratiu, i a dgcomunicacio.presidencia@gencat.cat per a resoldre consultes tècniques.

Per a més informació consulta a la pàgina web de la Diada Nacional de Catalunya

2  

Fitxers adjunts

Guia informativa del concurs per crear la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya

Guia informativa del concurs per crear la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya
PDF | 125303

Bases de la convocatòria

Bases de la convocatòria
PDF | 547499

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia