Cultura

Logo

El sector de la dansa a Catalunya comptarà amb una nova plataforma internacional

query_builder   2 maig 2024 11:05

event_note Nota de premsa

El sector de la dansa a Catalunya comptarà amb una nova plataforma internacional

  1. Amb el nom de CataLANDance, tindrà caràcter biennal i se celebrarà a la ciutat de Terrassa

El Govern, a través del Departament de Cultura, i l’Ajuntament de Terrassa, organitzaran CataLANDance, una plataforma internacional de dansa amb periodicitat biennal que celebrarà la primera edició del 26 al 29 de novembre de 2025 a Terrassa.

L’esdeveniment neix amb la ferma intenció de ser un espai de trobada per a programadors i programadores i professionals del sector de la dansa, que podran relacionar-se per promoure les col·laboracions, impulsar-ne la presència a nivell internacional i fomentar així la contractació d'espectacles de dansa.

CataLANDance, que per part del Departament de Cultura es duu a terme a través de l’ICEC i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, se suma a les accions de foment del mercat de la dansa que enguany ha comptat amb la jornada, també biennal, Especial Dansa, celebrada el 19 de març de 2024 a Tarragona i que ha nascut amb la voluntat de ser un espai de referència per generar oportunitats de programació en territori català i ampliar els lligams entre els diferents agents del sector.

Ambdues iniciatives volen ser complementàries i impulsar el mercat internacional d’una banda i el nacional de l’altra, creant les condicions necessàries per fomentar l’estratègia de mercat del sector. D’aquesta manera es vol garantir que els i les professionals de la dansa a Catalunya puguin tenir cada any una finestra per donar a conèixer els seus projectes, multiplicant a la vegada les oportunitats que també s’ofereixen a la resta de Mercats estratègics del Departament de Cultura, com són Mostra Igualada, FiraTàrrega o Fira Mediterrània.

Terrassa és una de les ciutats catalanes més compromeses amb la promoció cultural i amb una llarga tradició de dansa vinculada tant a l’administració local, com a entitats culturals i associatives, així com una gran oferta d’escoles de dansa de renom al territori. La dansa clàssica, i la contemporània, amb festivals de noves tendències com el TNT, que també acull a professionals d’arreu, i la programació de la Temporada de Dansa de LaFACT, són alguns dels exemples de com la ciutat porta en el seu ADN aquesta expressió artística, que la converteix en una de les ciutats referents de la dansa de Catalunya.

La ciutat de Terrassa disposa d’un ventall d’equipaments on poder mostrar la dansa a la ciutadania i als programadors i programadores en diferents formats: espais escènics propis, escènics aliens, semiescènics del tercer sector i espais de carrer. A més, el patrimoni arquitectònic de Terrassa molt vinculat al Modernisme i al recuperat patrimoni industrial, a banda de comptar amb el conjunt monumental de la Seu d’Ègara, que ha presentat la seva candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, ofereix espais singulars on es pot gaudir d’espectacles de dansa amb una estètica escènica única.

CataLANDance i Especial Dansa són fruit de les converses mantingudes amb els agents articuladors del sector i l’anàlisi i l’observació d’altres esdeveniments de referència. Comptar amb una plataforma per a la internacionalització de la dansa ajudarà a posicionar Catalunya en el circuit internacional de les arts del moviment, i ha de servir per generar sinergies amb d’altres ecosistemes a nivell de l’Estat espanyol, d’Europa i més enllà.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia