Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

Nova edició del Barcelona Cybersecurity Congress

Arriba la 5a edició del congrés de ciberseguretat internacional a Catalunya

16 empreses i dues entitats estrenen el nou espai dedicat al sector en el Congrés de Ciberseguretat de Barcelona (BCC)

query_builder   16 maig 2024 09:22

event_note Nota de premsa

Arriba la 5a edició del congrés de ciberseguretat internacional a Catalunya

16 empreses i dues entitats estrenen el nou espai dedicat al sector en el Congrés de Ciberseguretat de Barcelona (BCC)

  1. L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Fira de Barcelona impulsen la cinquena edició del Barcelona Cybersecurity Congress (BCC en les seves sigles en anglès), que preveu 12.000 visitants.
  2. El BCC es consolida com una oportunitat de posicionar Catalunya com a referent de la ciberseguretat a Europa.

El Barcelona Cybersecurity Congress (BCC) transformarà el recinte de la Gran Via Fira de Barcelona en l’escenari mundial de la ciberseguretat entre el 21 i el 23 de maig. Impulsat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Fira de Barcelona des de fa cinc anys, l’esdeveniment preveu l’assistència de prop de 12.000 persones de més d’un centenar de països d’arreu del món, i per primera vegada, el sector privat tindrà l’oportunitat de mostrar els seus productes als visitants en un espai reservat per gairebé una vintena d’organitzacions.

Pel secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp, el congrés “situa Catalunya en una posició líder en el mapa de la ciberseguretat al món” i contribueix a reforçar un model en què “la col·laboració entre l’Administració i el teixit empresarial permeten millorar els drets de la ciutadania i alhora enfortir el sector digital del país”.

L’objectiu del BCC és molt ambiciós, volem que es converteixi en el congrés de ciberseguretat referent a Europa i posicionar Catalunya i el seu ecosistema com a líders d’aquesta indústria”, apunta el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy.

L’esdeveniment, que en la seva 5a edició duu el lema Secure today, safeguard tomorrow (Assegura l’avui, protegeix el demà), se centrarà al voltant dels desafiaments crítics als quals s’enfronten les empreses, en un món cada cop més interconnectat:

  1. La formació dels treballadors.
  2. L’ús de mesures de seguretat sòlides.
  3. Les solucions de gestió de compliment.
  4. La governança de les dades, la tecnologia reguladora i la intel·ligència i el monitoratge d’amenaces.

Aquest enfocament temàtic se centrarà especialment a aportar solucions en els àmbits de la indústria 4.0, l’energia i els serveis públics, la salut i el negoci.

Entre les empreses que hi participaran, s’inclouen importants companyies especialitzades en el desenvolupament de solucions per reduir l’impacte de la ciberdelinqüència.

Zones d’exposició, de congrés i la ‘Hacking Village’

El 5è congrés internacional de ciberseguretat que acull Catalunya, ofereix tres espais diferenciats: la zona d’exposició on empreses i institucions mostren els seus productes, la zona de congrés, on hi haurà les conferències sobre tendències i projectes de ciberseguretat i la ‘Hacking Village’, un espai que pretén ser una àrea d’intercanvi de coneixements i de foment del talent amb activitats de recompensa per errors o bug bounty, competicions entre hackers i exercicis i demostracions tècniques.

Precisament a la ‘Hacking Village’, el 23 de maig a les 10 h, l’Agència de Ciberseguretat impulsa l’activitat Access 2 Market Matchmaking, un espai en què les empreses de ciberseguretat tindran l’opció de contactar directament amb els caps de seguretat de la informació (CISO) per oferir les seves solucions tecnològiques en els àmbits de la salut i les infraestructures de la ciberseguretat. La iniciativa està coorganitzada amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) i el Centre Europeu de Competències de Ciberseguretat (ECCC).

A més, per primera vegada, l’Agència ha impulsat un pavelló propi de més de 200 m2 per tal que 16 empreses catalanes i dues entitats de ciberseguretat tinguin l’oportunitat de mostrar els seus productes als visitants del congrés.

El Barcelona Cybersecurity Congress, que oferirà més d’una seixantena d’activitats durant els tres dies, se celebrarà coincidint amb l’IOT Solutions World Congress, un esdeveniment internacional sobre la transformació industrial a través de tecnologies innovadores.

1  

Imatges

Nova edició del Barcelona Cybersecurity Congress

Nova edició del Barcelona Cybersecurity Congress 80146

Seguretat
Innovació
Digitalització
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia