Palau Robert

setem

La mostra es podrà veure fins al 7 de juny al hall del Palau Robert

"Teixint consciència. Trenquem patrons en la indústria tèxtil"

query_builder   6 maig 2024 16:54

event_note Nota de premsa

La mostra es podrà veure fins al 7 de juny al hall del Palau Robert

"Teixint consciència. Trenquem patrons en la indústria tèxtil"

El dia 8 de maig a les 13h s’inaugura la mostra Teixint consciència al Palau Robert, amb la presència de Roberta Parrilla (coordinadora de SETEM Catalunya) i Judith Talvy (responsable de la Campanya Roba Neta), que atendran als mitjans que ho desitgin (confirmacions d’assistència a comunicacio.palaurobert@gencat.cat).


L’exposició, que ja ha passat per Córdoba, Pamplona i Vitòria arriba ara a Barcelona, on s’estarà del 8 de maig al 7 de juny, abans d’acabar la seva itinerància a Madrid . Es tracta d’una iniciativa de SETEM des de la Campanya Roba Neta (CRN), amb el finançament de la Agencia Española de Cooperación Internacional al Desarrollo (AECID).

Proposa un viatge de descobriment per a analitzar els fils que teixeixen l’entramat de la indústria tèxtil global a través de set mòduls temàtics acompanyats de materials interactius i vídeos informatius.

Des de l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil fins a l’explotació laboral en la confecció de peces, cada panell i activitat interactiva convida els visitants a reflexionar sobre les complexes cadenes de producció i consum que sustenten la indústria de la moda. Des de la producció de matèries primeres fins a la fabricació de peces i la seva vida útil, l’exposició explora com cada etapa té un impacte significatiu en el medi ambient, en les condicions laborals i en les nostres eleccions de consum.

Taller amb Back to Eco

A les Cotxeres dels jardins del Palau Robert el dissabte 11 de maig d’11h a 13.30h, podreu cosir la vostra pròpia tote bag a partir de la reutilització de texans vells.

Aquesta exposició no només busca informar sobre els desafiaments que enfronta la indústria tèxtil, sinó que també ens ajudarà a prendre consciència del que hi ha darrere de la moda per a empoderar als visitants perquè es converteixin en agents de canvi. Volem promoure una indústria tèxtil més ètica i sostenible, i això comença per prendre consciència de les nostres pròpies decisions de compra.

Què és la CRN?

La Campanya Roba Neta (CRN) és una xarxa d'ONG, sindicats i organitzacions de persones consumidores que treballa per millorar les condicions laborals i empoderar les persones que treballen a la indústria global de la confecció.

Aquesta xarxa internacional va néixer el 1989, i actualment està formada per més de 235 organitzacions que operen a 45 països. A Europa està activa a 17 països.

Vol aconseguir que les condicions de treball en la indústria tèxtil siguin equivalents a les que estableix l'Organització Internacional del Treball (OIT) i minimitzar l'impacte de la producció tèxtil sobre el medi ambient.

En l'àmbit estatal, la Campanya Roba Neta està coordinada per la Federació SETEM, amb el suport de la Fundació Isabel Martín.


1  

Imatges

taller

taller 1194936

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia