Direcció General de Comunicació

Cooperació

El Govern atorga una subvenció de 800.000 euros a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins

query_builder   7 maig 2024 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern atorga una subvenció de 800.000 euros a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins

  1. Amb aquesta contribució, el Govern preveu atorgar, al llarg del 2024, 1,6 milions a les entitats de les Nacions Unides d’ajuda a Palestina, un augment del 15% respecte l’any passat


El Govern ha aprovat una contribució de 800.000 euros a UNRWA, l’agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina al Pròxim Orient, per seguir donant resposta a la situació de crisi humanitària als territoris palestins, especialment a la situació d’emergència humanitària a la Franja de Gaza.

Amb aquesta nova aportació, el Govern referma el compromís per fer front a l’emergència humanitària que s’està vivint als territoris palestins, i ho fa amb una aposta clara pel sistema de Nacions Unides. La subvenció cobreix l’emergència de Gaza, però també dona suport al programa de salut sexual i reproductiva de dos camps de refugiats a Cisjordània.

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament compta amb una llarga trajectòria de treball i col·laboració amb UNRWA, iniciada l’any 2004, finançant projectes i programes de salut, de suport psicosocial, de resposta a les crides d’emergència, ja sigui de distribució alimentària o d’elements d’aixopluc a la població refugiada palestina.

De fet, el passat mes d’octubre, el Govern ja va adjudicar un ajut per un valor també de 800.000 euros a UNRWA, per donar suport al programa de salut materna-infantil als centre de salut de Deir al-Balah (Gaza) i Askar i Balata (Cisjordània); així com una segona contribució extraordinària de 295.000 euros, per a la distribució alimentària d'emergència a la població de Palestina a la Franja de Gaza després de l'escalada de violència a l’octubre del 2023.

La guerra a Gaza està provocant una greu crisi humanitària a la Franja de Gaza. El bloqueig de subministraments bàsics, l’ordre de desplaçament forçós del nord de la Franja cap al sud i els bombardejos indiscriminats d'infraestructures civils han situat la població d’aquest territori en situació d’emergència. L’escalada d’hostilitats a Gaza també ha tingut un greu impacte en la vida, la seguretat i els mitjans de subsistència de les persones que viuen al Cisjordània i Jerusalem est.

Per tot plegat, la previsió d’enguany és fer una aportació a entitats de les Nacions Unides d’ajuda a Palestina d’1,6 milions d’euros, un augment del 15% respecte del 2023.

La posició del Govern sobre la crisi a Gaza

El Govern condemna els atacs indiscriminats contra la població civil i exigeix l’alliberament dels ostatges, així com un alto el foc immediat i permanent, tal com demana la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU i un accés continuat i suficient d’ajut humanitari per respondre a les necessitats immediates de la població civil gaziana.

A més, l’executiu català insta al reconeixement de l’estat palestí per avançar cap a una resolució estable del conflicte i insisteix en la necessitat de complir amb el dret internacional humanitari i aturar el comerç d’armes amb Israel.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia