Cultura

La consellera Garriga i l'alcalde Ballart visiten la nova seu dels Minyons de Terrassa

La consellera Garriga i l'alcalde Ballart visiten la nova seu dels Minyons de Terrassa

query_builder   8 maig 2024 10:16

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga i l'alcalde Ballart visiten la nova seu dels Minyons de Terrassa

  1. La seu s’està acabant de rehabilitar i se situa a Cal Reig, un edifici industrial de 4 naus de 1.902 m2 en desús, propietat de l’Ajuntament de Terrassa
  2. El nou espai ha comptat amb l’ajuda del Departament de Cultura i era un reclam dels Minyons des de feia anys degut al creixement de la colla
La consellera Garriga ha visitat la nova seu dels Minyons de Terrassa
La consellera Garriga ha visitat la nova seu dels Minyons de Terrassa
{"name":"2024/05/08/14/02/e707c3aa-4926-49e9-a95d-aac772520c5c.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":181889}


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcalde Terrassa, Jordi Ballart, han visitat avui dimecres, 8 de maig, el nou local dels Minyons de Terrassa. El Departament de Cultura ha col·laborat en la rehabilitació de la nova seu dels Minyons de Terrassa amb una aportació de 200.000 euros. L’espai era una petició recurrent dels Minyons, a causa del creixement de la colla en els darrers anys, per resoldre la necessitat d'un entorn que permetés assajar noves construccions amb un nivell de seguretat òptim. 

Cal Reig és un edifici industrial de quatre naus en desús, de 1.902 m2 edificats, que havia format part del passat fabril tèxtil de la ciutat, ubicat al carrer Mare de Déu dels Àngels. L’immoble és propietat de l'Ajuntament de Terrassa, que a través d'un conveni de cessió després d'un concurs públic, ha cedit l’edifici en règim de "cessió d'ús" a la Colla Castellera Minyons de Terrassa per un període de cinquanta anys. 

La colla castellera obrirà Cal Reig al públic el dissabte 11 de maig, coincidint amb la Fira Modernista, on faran la seva primera actuació. Els Minyons de Terrassa volen obrir el local als veïns i veïnes de la ciutat i a les entitats, en especial les de cultura popular i tradicional, amb diverses activitats programades i actuacions de diferents colles castelleres. 

Amb aquesta voluntat, el projecte del nou local està enfocat a ser un equipament important per a la ciutat de Terrassa, obert i amb visió associativa de suport a les entitats i associacions terrassenques; a més, per a la seva situació i per l'entorn, es vol que el pati sigui un espai obert a l'activitat social i de ciutat, però també un actiu turístic i contemplatiu de la ciutat.

Des de finals dels anys vuitanta, la seu dels Minyons de Terrassa ha estat l’edifici modernista Jacint Bosch (1912), obra de l’arquitecte Josep Ros i Ros, al carrer del Teatre. 

La nova seu dels Minyons: Cal Reig

Les obres de rehabilitació han tingut un cost total d’1,5 M d’euros. La reforma ha consistit en l’enderroc de dues naus i la urbanització d'un pati exterior d'uns 600m2, que també tindrà un ús públic, amb vistes sobre la coberta del MNACTEC. Aquest pati ha de ser l'espai principal d'assaig de les pinyes a l'exterior i també tindrà un ús polivalent per a la realització d'activitats de la Colla. També s’han retirat i substituït les cobertes amb amiant. 

Finalment, s’ha dut a terme una reforma de les dues naus restants on s’ubicaran l’equipament i els serveis. Un espai amb alçada suficient per assajar i instal·lació de xarxa de seguretat; una sala per als infants adaptada a les condicions d’aquest grup; un espai d’atenció al públic amb botiga de marxandatge i una sala d’actes de 80 m2 a la primera planta equipada per acollir actes de la colla amb una visió privilegiada de la coberta del MNACTEC, zona també destinada a la presentació d'actes de ciutat. 

A més, també s’ha realitzat el condicionament de sales de reunions i d'un servei de begudes i menjars, nucli principal de la vida social de la colla, amb accés des del carrer i connectat tant amb l'espai exterior com amb l'espai d'assaig interior; el condicionament de magatzems i arxius en condicions que ara no disposen i el condicionament d’un mirador a la primera planta, sobre l'espai d'assaig cobert, tant com element per a la tecnificació els castells com espai de divulgació per a grups visitants.


3  

Imatges

Cal Reig, nova seu dels Minyons de Terrassa

Cal Reig, nova seu dels Minyons de Terrassa 292571

Cal Reig, nova seu dels Minyons de Terrassa

Cal Reig, nova seu dels Minyons de Terrassa 284811

La consellera Garriga i l'alcalde Ballart visiten la nova seu dels Minyons de Terrassa.

La consellera Garriga i l'alcalde Ballart visiten la nova seu dels Minyons de Terrassa. 258432

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia