Delegació a Girona

Fotografia al Pati de les Magnòlies

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta i els nous sectors urbanístics

query_builder   9 maig 2024 13:58

event_note Nota de premsa

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta i els nous sectors urbanístics

  1. El Departament de Territori i els ajuntaments de Girona, Salt, Vilablareix signen el conveni que permetrà remodelar els enllaços per poder accedir al centre sanitari i a les noves zones residencials i d’activitat econòmica
  2. L’acord estableix el marc de col·laboració entre les administracions per fer front a les obres, que tenen un pressupost de més de 15 MEUR
  3. Les actuacions preveuen una nova rotonda, diferents ramals d’enllaç i l’adequació dels accessos des de Girona


El Departament de Territori i els ajuntaments de Girona, Salt i Vilablareix han signat el conveni que permetrà tirar endavant les obres per connectar la C-65 amb els nous sectors urbanístics que es preveuen desenvolupar als terrenys ubicats entre Salt i Vilablareix, on hi hauran zones residencials i d’activitat econòmica, a més del futur Campus de salut de la Regió sanitària de Girona amb el nou Hospital Josep Trueta.

Amb aquest acord, la Generalitat passa a assumir els dos trams de la C-65 on s’han de fer les actuacions, la titularitat dels quals corresponia fins ara als ajuntaments de Girona i Salt respectivament. El pressupost de les obres ascendeix a 15.250.000 MEUR. El conveni especifica que la Generalitat aportarà 12.500.000 MEUR i la resta serà finançada pels ajuntaments de Salt i Vilablareix amb càrrec als desenvolupaments urbanístics. La Generalitat preveu finançar la seva part a partir del conveni a subscriure amb el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a l’execució d’actuacions de millora de la connectivitat de l’AP-2 i l’AP-7.

Els tres ajuntaments hauran d’aportar de manera gratuïta i lliure de càrregues els sòls necessaris per a fer les obres. El Departament de Territori, per la seva banda, redactarà el projecte, licitarà les obres i les adjudicarà. La redacció del projecte s’haurà d’iniciar en el termini màxim de sis mesos.

El conveni s’ha signat aquest dijous al matí a la Delegació del Govern a Girona per la consellera de Territori, Ester Capella i Farré; l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas i Xifra; l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis i Pedrosa.

Fotografia al Pati de les Magnòlies{"name":"2024/05/09/13/55/995f692b-0ef4-4787-bbc3-7eccc31aa9d2.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":166988}

Una rotonda a nivell inferior

L’actuació, concretament, preveu una nova rotonda que se situarà per sota la C-65, és a dir, en un nivell inferior a la via, amb els respectius ramals d’enllaç i els carrils d’accés corresponents. Estarà ubicada a la intersecció amb el perllongament del carrer Francesc Macià. Disposarà d’un nou tram a la calçada lateral que conduirà fins a l’avinguda del Marquès de Camps, al municipi de Salt.

Suposarà l’eliminació de la rotonda actual, que està situada a la intersecció amb l’avinguda del Marques de Camps i que ja presenta episodis habituals de congestió a causa del trànsit que accedeix a Salt i Vilablareix. La nova connexió donarà servei al trànsit que circula cap aquests municipis i també al que generarà el desenvolupament urbanístic.

Els treballs, d’altra banda, també preveuen l’adequació i millora dels accessos a la C-65 des de Girona, concretament des de la carretera de Santa Coloma de Farners GI-533 i des del carrer Torre Vedruna, a més de la formació d’una cruïlla amb semàfors entre els carrers de Santa Coloma, Gerundense i Sarrià de Ter.El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia