Salut

Edifici pont que connectarà amb el futur edifici principal.

Entra a licitació el futur edifici principal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

query_builder   10 maig 2024 09:31

event_note Nota de premsa

Entra a licitació el futur edifici principal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

  1. S’estima que els treballs d’aixecament del nou espai arrencaran a finals d’aquest 2024 amb una nova inversió al territori, entre edifici i instal·lacions, propera als 250 milions d’euros

El portal de contractació pública de la Generalitat de Catalunya ha oficialitzat la licitació dels treballs per a la construcció del nou edifici principal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, així com de les instal·lacions necessàries. El pressupost total de totes dues licitacions és de 249.369.000 euros (IVA inclòs), amb una durada prevista del contracte de 40 mesos. La data estimada d'inici de les obres se situa a finals d'aquest 2024. Es tracta del pas previ a l'arrencada de la següent fase del macro projecte d'ampliació del parc sanitari.

L'edifici principal, de 75.833,50 m² de superfície, acollirà, serveis assistencials. S'articularà a través d'un vestíbul lineal on confluiran els accessos, quedant a l'est els serveis ambulatoris i a l'oest, el "CORE", on es durà a terme l'activitat d'alta tecnologia i les unitats d’hospitalització. Comptarà amb dos nivells soterrats, planta baixa i nou més en alçada.

Entre diversos treballs, també d'urbanització dels accessos, el projecte inclou l'ampliació de l'edifici de la central d'energies existent i la reforma a l'edifici C, el d'Urgències, on s'adequarà l'àmbit de l'antic accés per incorporar-hi zones d'atenció al pacient i de diagnosi per la imatge.

La gerenta de la RSCT, Imma Grau, remarca que "el nou pas engegat evidencia l'aposta ferma del Govern pel sistema públic de salut i per la millora de la qualitat assistencial d'un hospital de referència que dona suport al conjunt de centres de la demarcació. El full de ruta continua el seu curs i ho fa amb la complicitat d'usuaris i professionals, sense aturar ni alterar l'activitat en cap moment".

La licitació de l'edifici principal es produeix mentre s'enfila la recta final per enllestir la primera fase d'obres amb la construcció de l'edifici pont, que acollirà la nova sala d’espera d’Urgències, les admissions, triatge i el control de seguretat. Unirà l'actual hospital amb el futur i entrarà en funcionament a mitjan any.

2  

Imatges

Edifici pont que connectarà amb el futur edifici principal.

Edifici pont que connectarà amb el futur edifici principal. 2354104

Espai on s'aixecarà el nou edifici principal.

Espai on s'aixecarà el nou edifici principal. 3211270

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia