Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent i de la Unitat d’Investigació de l’ABP Sarrià-Sant Gervasi van detenir el dia 6 de maig cinc homes i una dona, d’entre 25 i 45 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal.

Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada arran una d’anterior per robatoris a interior de domicili. Els mossos van obtenir informació que apuntava a un grup de persones que es dedicaven al cultiu i distribució de marihuana.

A l’iniciar la investigació van localitzar una casa a Castellbisbal que, a banda d’un punt de cultiu, es tractava de la base d’operacions del grup criminal on emmagatzemaven els cabdells recol·lectats, i on es preparava el material per a la distribució i venda.

En el decurs dels seguiments dels sospitosos es va localitzar una altra casa a Barcelona on també es cultivava marihuana. Seguidament, es va coordinar un equip conjunt amb la Unitat d’Investigació de l’ABP Sarrià-Sant Gervasi que també investigació al mateix grup criminal.

Durant les vigilàncies i seguiments es van recollir els indicis suficients per passar a la fase final de la investigació.

A primera hora del matí del passat 6 de maig, dos equips coordinats d’investigadors, efectius de l’ARRO, seguretat ciutadana i agents de la Policia Local de Castellbisbal, van realitzar les dues entrades i perquisicions.

A la casa de Castellbisbal, es van detenir tres homes i una dona i es va localitzar una plantació amb 1.240 plantes. També es van localitzar 32 bosses d’1 kg de cabdells, una envasadora i una bàscula de precisió, i més material i eines per manipular-ho. També es van localitzar 89,5 grams d’haixix.

A la casa de Barcelona, a Vallvidrera, es van detenir dos homes i es va localitzar una plantació complerta amb 1.100 plantes.

Els dos llocs tenien una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, que un posterior anàlisi per part de tècnics de la companyia elèctrica van valorar en més de 80.000 € l’import defraudat.

Els detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Rubí.

Oficina de Comunicació

Lleida, 14 de maig de 2024

4  

Imatges

marihuana1

marihuana1 810279

marihuana2

marihuana2 807756

marihuana3

marihuana3 1049300

marihuana4

marihuana4 467754