Empresa i Treball

Departament d'Empresa i Treball

El Govern destina 13M d'euros a fomentar l'autoocupació de joves

query_builder   15 maig 2024 09:05

event_note Nota de premsa

El Govern destina 13M d'euros a fomentar l'autoocupació de joves

Els joves d’entre 18 i 29 anys poden sol·licitar a partir d’avui l’ajut de 15.876 euros per posar en marxa un projecte professional com a persones treballadores autònomes

La Generalitat ha invertit 37,1 milions d’euros en les dues darreres convocatòries de l’ajut, que han rebut 2.599 joves

El Govern de la Generalitat, per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, obre una nova convocatòria de l’ajut per fomentar l’autoocupació de joves, amb un pressupost de 13 milions d’euros que està cofinançat en un 40% pel Fons Social Europeu Plus.

El programa preveu una subvenció de 15.876 euros per a joves d’entre 18 i 29 anys que iniciïn una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes i la mantinguin durant un mínim de 18 mesos ininterromputs. Amb aquesta mesura, s’ajuda les persones joves a posar en marxa un projecte professional, tot garantint-los un ingrés mínim a l’inici de la seva activitat econòmica.

Com l’any passat, s’han reservat 500.000 euros del pressupost per a persones joves amb domicili fiscal a micropobles, és a dir, a algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants que hi ha actualment al nostre país. D’aquesta manera, el Departament vol ajudar a combatre el despoblament de les zones rurals i evitar que moltes persones joves es vegin obligades a marxar per trobar feina.

Les sol·licituds de l’ajut es poden presentar a partir d’avui i fins al dia 15 de juliol a les 14 hores, només a través d’un d’aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

Els requisits per sol·licitar l’ajut són:

  1. Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici de l’activitat com a persona treballadora autònoma.
  2. Estar donada d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil, en situació “inscrit beneficiari”, el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  3. Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma entre el 20 de setembre de 2023 i, com a mínim, el mateix dia que es presenti la sol·licitud d’aquest ajut
  4. Mantenir i acreditar, amb un percentatge mínim d’ingressos, la realització de l’activitat econòmica o professional per a la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
  5. Tenir i mantenir el domicili fiscal (i, si s’escau, el centre de treball) a Catalunya al llarg dels 18 mesos
  6. Durant aquest temps, participar en accions de caràcter formatiu i/ d’assessorament que determini la convocatòria de l’ajut.

El Govern ha invertit 37,1 milions d’euros en les dues darreres convocatòries de l’ajut (2021/2022 i 2023), que han rebut 2.599 joves d’entre 18 i 29 anys per iniciar el seu projecte professional.


31,48M d’euros de suport al treball autònom aquest any

El Govern, per mitjà de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball, destinarà aquest any 31,48 milions d’euros a ajuts i programes específics per a persones treballadores autònomes. Aquest pressupost inclou, a més de l’ajut per al foment de l’autoocupació de joves, les subvencions “TU+1” per promoure la contractació d’una persona assalariada entre els autònoms sense cap treballador al seu càrrec (15 milions d’euros) i el programa “Consolida’t” de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom (3,48 milions d’euros).

En total, entre 2021 i 2023, el Departament ha invertit 107,5 milions d’euros en programes que han beneficiat directament prop de 16.000 emprenedors i emprenedores.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia