Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa el projecte de Parc Natural i Observatori de la Via Augusta, a Montmeló

query_builder   22 desembre 2010 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el projecte de Parc Natural i Observatori de la Via Augusta, a Montmeló

 
 
  • Declara l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per l’execució del projecte, que afecta 25.540 metres quadrats corresponents als terrenys on s’ubica el jaciment arqueològic de Can Tacó
 
El Govern ha declarat l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per l’execució del projecte de Parc Natural i Arqueològic Observatori de la Via Augusta, situat en el municipi de Montmeló. Es tracta del jaciment arqueològic de Can Tacó, amb una superfície afectada de 25.540 metres quadrats.
 
El procediment expropiatori d’urgència, tal com disposen els articles 52 de la Llei d’expropiació forçosa i 56 del seu Reglament, és excepcional. Requereix per a la seva aprovació l’existència de circumstàncies que justifiquin aquesta excepcionalitat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Montmeló ha acreditat l’existència de circumstàncies urgents i excepcionals fonamentades en la preservació del patrimoni cultural, el qual es troba en un procés greu de degradació, i de necessitat d’executar mesures de conservació preventiva urgents.
 
El Govern va declarar bé cultural d’interès nacional el jaciment arqueològic ubicat en els terrenys de Can Tacó o Turó d’en Roina, el 28 d’octubre de 2008 i va declarar d’interès social a efectes d’expropiació forçosa els terrenys de l’esmentat jaciment, el 26 de juny de 2009.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia