Direcció General de Comunicació

El Govern millora el sanejament del Pallars Sobirà amb la construcció de tres noves depuradores

query_builder   22 desembre 2010 13:53

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament del Pallars Sobirà amb la construcció de tres noves depuradores

 
 
  • S’habilitaran les estacions depuradores d’aigües residuals d’Isavarre, Sorpe i Borén, en el terme municipal d’Alt Àneu
  • S’invertiran prop de 837.000 euros en els treballs, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
 
El Govern ha impulsat la millora del sanejament a la comarca de Pallars Sobirà, mitjançant la construcció de tres noves depuradores en el terme municipal d’Alt Àneu. L’aprovació d’aquest acord, que millorarà la depuració de les aigües dels nuclis d’Isavarre, Sorpe i Borén, farà possible iniciar el desenvolupament del projecte i començar la recerca de terrenys per a les obres.
 
El projecte, amb un pressupost total proper als 837.000 euros finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, preveu la construcció d’una estació depuradora de tipus biològic per a cada un dels nuclis esmentats, i es dimensionarà per tractar un cabal total de 132 m3/dia. Les aigües residuals es recolliran mitjançant tres col·lectors de funcionament per gravetat amb una longitud total de 150 metres.
 
Pel que fa al pressupost, queda desglossat de la manera següent:
 
Depuradora
Import
Isavarre
308.985 euros
Sorpe
304.754 euros
Borén
223.234 euros
 
La durada estimada per a l’execució de les obres previstes en el present projecte és de cinc mesos, a comptar des de l’ocupació física dels terrenys. L’aigua sanejada per aquestes plantes possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la conca de la Noguera Pallaresa i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
Actualment hi ha 401 depuradores construïdes a Catalunya, que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.
 
Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.
`