. Els investigadors de la DIC van detenir dissabte, 11 de maig, el presumpte autor dels fets investigats, un home de 59 anys, que ahir va ingressar a presó després de passar a disposició judicial

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Persones Desaparegudes de la DIC van detenir el passat 11 de maig un home, de 59 anys, com a presumpte autor de la mort violenta i posterior ocultació del cos de la seva parella desapareguda a Vic. La detenció es va precipitar després que els investigadors van tenir coneixement que l’investigat havia comprat un bitllet d’avió per abandonar el país i viatjar cap al Marroc.

Un cop detingut, els Mossos d’Esquadra de la DIC van escorcollar el seu vehicle i agents de la Unitat Central d’Inspeccions Oculars de la Policia Científica van inspeccionar l’interior d’aquest i hi van localitzar indicis biològics. Els agents van recollir les mostres trobades per tal que els experts en genètica forense les analitzin per determinar a qui pertanyen.

La desaparició de la dona, de 51 anys, la va denunciar el detingut el passat 19 d’abril. En un primer moment la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vic es va fer càrrec de la investigació, però des del primer moment es van detectar elements que van fer sospitar que es podia tractar d’una desaparició criminal. La Unitat Central de Persones Desaparegudes es va fer càrrec de la investigació i posterior detenció.

Les diferents gestions realitzades fins ara apuntaven notables contradiccions entre la declaració que va fer l’investigat i les diferents declaracions que testimonis del cas han fet durant les darreres setmanes.

La investigació continua oberta i ara els investigadors enfoquen el seu treball en localitzar el cos de la dona que el detingut presumptament hauria ocultat després de produir-li la mort.


Àrea de Comunicació

Sabadell, 14 de maig de 2024