1. Organitzat per la Generalitat de Catalunya, el festival té l’objectiu de promoure el talent emprenedor


El Govern ha premiat sis equips de joves emprenedors en la sisena edició de l’iFest, el programa de foment i acompanyament en emprenedoria i innovació adreçat a joves impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Després de superar dues rondes prèvies, ahir a la tarda el Disseny Hub Barcelona acollia la final de l’iFest on els 16 equips finalistes (del total de 119 que s’hi van presentar) posaven a prova els seus projectes davant un jurat format per professionals referents de l’ecosistema emprenedor del país. Tots ells han rebut fins a 6 mesos de formació intensiva (Bootcamp) per preparar-se, etapa de l’iFest que ha assolit un nou rècord de participació amb més de 750 alumnes i docents involucrats. A més, l’impacte territorial de l’iFest s’ha incrementat respecte d’edicions anteriors, amb més de 80 centres participants de 20 comarques.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destacava durant la inauguració de la final que “la innovació és el motor intern de l’economia, és la clau del progrés, és la resposta als grans reptes globals del nostre temps i aquest és segurament un dels elements que fa especialment valuosa l’experiència de l’iFest”. En aquest sentit, explicava als participants que “ens calen moltes respostes, moltes solucions a reptes com els que us han plantejat en aquesta competició i ens cal el vostre talent, la vostra capacitat de trobar aquestes respostes”.

Els equips guanyadors per cada categoria en aquest iFest 2024 són:

Categoria júnior:

Projecte Disfrútame: una màquina que converteix la fruita que els supermercats normalment llencen en gelats saludables, sostenibles i atractius per a nens i grans.

Amb Cecília, Ivan i Diego del Col·legi Claret de Barcelona

(repte plantejat per Univeler Spain-Soy Frigo)

Projecte HiGrass!: gespa feta amb materials reciclats que combina tecnologia avançada i pràctiques sostenibles per abordar l’escassedat d’aigua.

Amb Leire, Paula i Abril de l’Escola Joviat de Manresa

(repte plantejat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona)

Projecte Moodmapper: aplicació amb la qual els adolescents aprendran a gestionar les seves emocions cada dia.

Amb Jan, Jana i Sofia del Col·legi Claret de Barcelona

(repte plantejat per l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu)

Categoria sènior:

Projecte Physics Stars: aplicació que pretén despertar la passió dels joves pel coneixement i la ciència.

Amb Juan, David i Víctor de la Universitat Rovira i Virgili

(repte plantejat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació)

Projecte Festiver: aplicació que millora les experiències dels festivals i redueix l’impacte ambiental. Integra transport compartit, allotjament i bitllet electrònic.

Amb Ruth i Eros de l’Institut Escola del Treball de Lleida

(repte plantejat per Sónar+D)

Projecte Lligams: xarxa d’informació centralitzada i actualitzada que neix amb l’objectiu d’incentivar el voluntariat en Centres d’Acollida d’Animals de Companyia.

Amb Marta i Anna

(repte lliure)

Menció al centre més participatiu:

Escola Tècnica de Girona

Menció al millor shaker:

Mercè Fitó del Col·legi Claret de Barcelona

Com a premi, els sis equips guanyadors rebran orientació experta per perfeccionar el seu projecte i desenvolupar un model de negoci sostenible. Aquesta orientació es concreta amb tres dies de preacceleració a Barcelona per a la categoria júnior i una setmana més a Portugal per als guanyadors de la categoria sènior.

El públic de la final de l’iFest també va gaudir d’una exhibició de Catalunya Freestyle, la primera competició d'improvisació de batalles de rap en català de la història, organitzada per Llobregat Block Party. Aquest projecte cultural potencia l'ús social de la llengua catalana en un espectacle amb alguns dels millors improvisadors del país en una demostració de freestyle de forma divertida, participativa i amb moltes rimes improvisades.

L’iFest és una iniciativa liderada pels departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura, Educació, i Recerca i Universitats, que de nou ha posat sobre la taula diversos reptes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Així, en aquesta sisena edició, els participants han treballat per aportar solucions disruptives a problemes tan rellevants com la descarbonització en diferents sectors, les malalties de transmissió sexual i els trastorns alimentaris, el malbaratament i l’accés a aliments més sostenibles o la manca de consum de continguts científics entre els joves. Les empreses i organitzacions col·laboradores d’aquesta edició han estat la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Mobile World Capital Barcelona, l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el festival Sónar+D, Transports Metropolitans de Barcelona i Unilever (Soy Frigo).


Més informació: https://ifest.cat/

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials

1  

Imatges

Imatge del lliurament dels premis

Imatge del lliurament dels premis 307704