. Es va posar en contacte amb la víctima per comprar uns mobles i va anar guanyant-se la seva confiança

. La va emmordassar i li va lligar les mans, i li va sostreure el telèfon mòbil per a que no pogués demanar ajuda

. El 7 de maig agents d’investigació de la comissaria de les Corts el van detenir al seu domicili

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de les Corts a Barcelona, van detenir el 7 de maig un home de 38 anys per la seva presumpta relació amb un delicte de robatori amb violència i/o intimidació i un delicte de detenció il·legal.

La investigació es va iniciar després de que el dia 9 d’abril agents de seguretat ciutadana de la comissaria de les Corts s’adrecessin a un domicili del barri de Pedralbes on una veïna havia estat retinguda contra la seva voluntat al seu domicili. La patrulla quan va arribar al lloc va trobar la víctima amb alguna petita erosió a la cara i a altres parts del cos, una mena de drap fosc lligat al coll i una corda de color blanc i verd tallada que encara portava lligada als canells.

La víctima, una senyora de 55 anys d’edat va explicar als agents que havia rebut en herència dels seus pares un pis que estava mirant de vendre. Per tal de buidar el pis havia decidit posar els mobles a la venda en una aplicació de compra-venda i va ser per mitjà de la mateixa que un home la va contactar per comprar-li els mobles.

Aquest home va anar guanyant-se la confiança de la víctima i van acordar que se’ls enduria el dia 9 d’abril.

Mentre esperaven que arribes el transport que havia de traslladar els mobles, van decidir anar a dinar plegatsi quan van tornar al domicili l’home li va dir a la víctima que altres persones li havien ordenat que li fes mal i li robes les joies. Segons l’home, aquestes persones l’havien amenaçat a ell mateix que matarien a la seva parella si no feia el que li manaven.

En aquell moment la víctima va intentar fugir, tot demanat auxili, però l’home la va agafar i la va emmordassar amb un drap negre que va treure de la seva motxilla i li va lligar les mans amb una corda que també duia. Un cop fet això la va obligar a dir-li on tenia els diners i les joies de la seva família.

Com que la dona patia per la seva vida li va dir on trobar les joies i els diners. L’autor va marxar del lloc enduent-se’n joies, dos rellotges, i el DNI i el telèfon de la senyora. Abans de marxar va indicar a la dona que no truques a la policia, ja que si ho feia li hauria de fer mal. Un cop el lladre ja era fora del pis ella va aconseguir deslligar-se i va passar des del seu balcó cap al balcó del veïns per demanar ajuda, ja que el lladre es va emportar tant el seu telèfon mòbil, com les claus del pis. Els veïns van alertar la policia.

En aquest robatori va aconseguir endur-se dos rellotges valorats en 5.000€ i 2.000€ respectivament, una cadena d’or de valor 1.500€, altres joies, un ordinador portàtil, dos canelobres i una glaçonera de plata i un joc de claus del domicili.

Arran de les gestions d’investigació agents de la unitat d’investigació de la comissaria de les Corts van poder identificar l’autor i es van desplaçar el dia 7 de maig al districte de Sant Martí on van detenir al seu domicili un home de 38 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori violent i un altre delicte de detenció il·legal.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 16 de maig de 2024