1. El Govern ja ha aprovat una partida pressupostària per la reforma

El Departament de Drets Socials ha començat aquest mes de maig els primers trasllats temporals dels residents de la Residència de gent gran de Reus, que haurà de ser objecte de diverses obres per garantir l’actual qualitat del servei assistencial i assegurar el benestar de les persones que hi viuen.

El Departament de Drets Socials demana que des d’ara i fins al proper 24 de maig, els i les residents i les famílies que encara no han expressat la seva preferència de trasllat l’escullin. La voluntat del Departament és la d’oferir solucions individualitzades a totes les persones, que s’adeqüin a les necessitats i situacions personals de cadascú.

El Departament prioritzarà la destinació escollida per cada resident, sempre que hi hagi disponibilitat de places. En cas que no sigui així, s’adjudicaran les places per ordre d’arribada de les preferències. Els residents que no hagin manifestat la residència on volen estar durant aquest període temporal seran traslladats a la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona. De tot el procés, el Departament n’informarà de forma individual a totes les famílies.

A partir del 27 de maig, s’anirà procedint al trasllat dels residents a les seves noves destinacions en grups petits per garantir el seu benestar amb la voluntat que acabin abans no finalitzi el mes de juny.

Pel que fa als professionals que hi treballen, el Departament de Drets Socials ja va arribar a un acord amb el Comitè d’Empresa per al trasllat temporal dels treballadors, que ja han començat.

D’altra banda, el Govern ja ha aprovat una partida per portar a terme els primers passos del procés per reformar la residència i per fer l’encàrrec corresponent a Infraestructures.