Direcció General de Comunicació

universitats

El Govern aprova la licitació per incorporar 330 vehicles d'emissions zero i baixes emissions als Mossos d'Esquadra

query_builder   21 maig 2024 13:16

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la licitació per incorporar 330 vehicles d'emissions zero i baixes emissions als Mossos d'Esquadra

  1. El cost de la licitació ascendeix a prop de 18 M d’euros
  2. La contractació té com a objectiu la progressiva transformació de la flota de vehicles hores d’ara majoritàriament de vehicles de combustió interna en el marc de l’emergència climàtica
  3. Dels nous vehicles 117 seran elèctrics i 213 incorporaran tecnologia híbrida

El Govern ha aprovat la publicació de la licitació per a la incorporació de 330 vehicles d’emissions zero i baixes emissions per a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, finançada mitjançant una subvenció nominativa de 18.000.000 euros del Ministeri de l’Interior, d’acord amb l’Ordre INT/1015/2023, de 6 de setembre, per la qual es concedeixen dues subvencions nominatives a la Generalitat de Catalunya, per a actuacions de transició energètica en edificacions i en les flotes de vehicles de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Es tracta d’una licitació que ascendeix a 17.848.889 euros i és la més gran que s’ha fet fins al moment per part de la Direcció general de la Policia.

La Direcció General de la Policia, dins de l’objectiu de substitució periòdica dels vehicles més antics i de la millora de la flota de vehicles, adquireix els 330 vehicles transformats de diversa tipologia, que substituiran 206 vehicles de renting i 121 de propietat que han quedat obsolets per continuar funcionant de manera operativa. Totes les unitats incorporen més tecnologia i una major connectivitat amb la finalitat de facilitar la feina operativa i de més seguretat activa i passiva.

Els vehicles que s’adquiriran es distribueixen en 42 furgonetes logotipades, 213 vehicles camuflats i 75 motocicletes, que passen de dur motoritzacions de combustió interna, tant de benzina com de dièsel, a 117 vehicles elèctrics i 213 de tecnologia híbrida.

Aquesta adquisició de vehicles d’emissions zero s’afegeix a la que ja que es va fer a principis d’abril d’enguany quan es van licitar per valor de 7,5 M d’euros 175 punts de recàrrega de vehicles elèctrics en 70 edificis propietat dels Mossos d’Esquadra i l’edifici del 112.

La substitució s’emmarca en les polítiques mediambientals del Departament d’Interior que ha establert com a prioritat una transformació de la flota de vehicles, que ara són majoritàriament de combustió interna, amb el que això implica a nivell d’emissions de CO₂. Més encara si ho situem en el context dels efectes creixents del canvi climàtic, que requereixen d’actuacions d’impacte.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia